Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Planuję rozbudować zestaw i fajnie, jakby ktoś się podzielił, co myśli o różnych opcjach.
    Aktualnie mam 6D, 5D classic (jako backup, choć pewnie w lepszym świetle równolegle może być jako drugi aparat z innym szkłem) i obiektywy: C50/1.4, C85/1.8 i C17-40/4. Brakuje mi czegoś szerokiego i jasnego i tutaj w grę wchodzą:
    -C24 1.4, tylko jest dość drogi i nie wiem, czy będę potrzebował czegoś aż tak szerokiego mając 17-40.
    -wymiana 17-40 na 16-35
    -Sigma 35/1.4, jeśli najbliższe tygodni potwierdzą jej użyteczność. Ewentualnie Canon 35/2, choć o nim ciągle mało wiadomo, no i jest ciemniejszy od Sigmy, choć czułość z 6D pozwoli to spokojnie skompensować. Szkoda tylko plastyki na 1.4. Ale jednak oba obiektywy są bardzo interesujące.

Jak skomentujecie takie rozterki? Przyznam, że najbardziej mnie kusi któreś 35mm i "magia" tej ogniskowej.
    Z szerokich i jasnych jest jeszcze 28/1.8 USM, brałeś pod uwagę? Też mam dylemat, co dokupić do zestawu 14,35,85 i zastanawiam się nad sigmą 20 1.8 bo jednak czasami 35 za wąskie a 14 zbyt szerokie. Od tej sigmy jednak odpycha mnie fakt, że nie posiada HSM, co może utrudnić pracę podczas reportażu.

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Jernei Zobacz posta
    Z szerokich i jasnych jest jeszcze 28/1.8 USM, brałeś pod uwagę? Też mam dylemat, co dokupić do zestawu 14,35,85 i zastanawiam się nad sigmą 20 1.8 bo jednak czasami 35 za wąskie a 14 zbyt szerokie. Od tej sigmy jednak odpycha mnie fakt, że nie posiada HSM, co może utrudnić pracę podczas reportażu.
    Tak na marginesie to używałem przez krótki czas Sigmy 28/1.8 bez HSM i tragedia, silnik bardzo głośny - przy współpracy z lampą można było to przeboleć, AF był szybszy.
    Była też Sigma 24/1.8 i już trochę lepiej, możliwe że miałem jakiś felerny egzemplarz 28mm...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów