Strona 172 z 495 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Aha. Nie każdy obiektyw ma usm. Są także silniki mm. Ale to nie ma znaczenia. I tak są w obiektywie.
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    A tak na poważnie? Kurna... to Canon ma wszystkie szkła pod FF z USM? (Przechodzę do Canona to się tak nie orientuję).
    Jeśli nie ma to o takiej Sigmie można zapomnieć?Sigma 24-70mm F2.8 EX DG MACRO Canon - Obiektywy standardowe - Obiektywy - sigma-sklep.pl hmmm
    Z szerokiego kąta Sigmy też się zatem wyleczyłem jak nie ma śrubokręta Sigma 20 F1.8 EX DG ASP RF - Obiektywy szerokokątne - Obiektywy - sigma-sklep.pl
    Bagnet EOS: EF czy EF-s to bagnet elektroniczny. Mocowanie Canon EF
    Pod FF masz szkła FF, pod aps-c masz ef-s i ef. Szkła z mocowaniem ef-s nie podepniesz do FF, jak ma to miejsce u nikona (351.8 G ), bo zachodzi obawa o uszkodzenie lustra. Nie ma żadnych śrubokrętów.

A wspomniana sigma jest pod EF czyli FF i APS-c

Uzależniony Awatar jac+

Ale Ty też na poważnie? EOS nigdy nie miał ŻADNYCH śrubokrętów. Dalej: To czy szkło ma USM nie ma żadnego związku z tym czy jest pod FF, czy pod APS-C. To po prostu taka, a nie inna konstrukcja silnika przesuwającego soczewki podczas pracy AF. Do każdej lustrzanki canona podepniesz dowolny obiektyw EF. Jednak szkła EF-S można podpiąć WYŁĄCZNIE pod cropa.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 10-02-2013 o 13:58
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Janulrich - w canonie eos nie ma śrubokrętu od zawsze. To był pierwszy system z silnikiem poza body. Każdy obiektyw tego systemu ma silnik. Także sigma.
    Ahaaaa Teraz rozumiem. Myślałem, że HSM to w sigmach po prostu silnik do sterowania , że bez HSM nie można kupic szkła. Zatem dzięki wielkie za info

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Ale Ty też na poważnie? EOS nigdy nie miał ŻADNYCH śrubokrętów. Dalej: To czy szkło ma USM nie ma żadnego związku z tym czy jest pod FF, czy pod APS-C. To po prostu taka, a nie inna konstrukcja silnika przesuwającego soczewki podczas pracy AF. Do każdej lustrzanki canona podepniesz dowolny obiektyw EF. Jednak szkła EF-S można podpiąć WYŁĄCZNIE pod cropa.
    Cropa => masz na myśli APS-C rozumiem tak?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    mam za sobą pierwszy ślub fotografowany 6d, w trudnym kościele Mariackim.
    czułości bajecznie czyste, może mi się wydaje, ale jest zdaje się nawet tyć lepiej niż w 5d3.
    auto iso - znakomite.
    ergonomia - po kilku dniach zabaw - mimo, że fotorafowałem równolegle 5d2 i 5d, bezproblemowa.
    AF - taki sobie, czuły, było ciemnawo, celny, ale ogólnie dość wolny i względem 5d2 rewolucji nie przynosi, choć na pewno lepszy bo celny i z bliska i z daleka
    niemniej zakup uważam za udany. tyle w skrócie

Jest szansa na jakieś sample?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Nie no, miałem Pentax K-5 i tam był śrubokręt, a Sigma 30mm f1.4 działał akurat ze śrubokrętem. Pod wszystkie bagnety oprócz Pentax Sigma 30mm f1.4 miała HSM. Zatem stwierdziłem iż Sigma która nie ma HSM musi działać ze śrubokrętem.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

[QUOTE=janulrich;1142740]Dzięki za info.. A podłączałeś może jakąś lampę, chodzi mi o TTL, czy w 6D wszystko gra. A i jeszcze jedno ... patrzyłeś na czystość matrycy czy coś "kurzy" ... fobia z Nikon D600 QUOTE]

w eTTlu pracuje fajnie troche inaczej niż 7D (nie do końca potrafię określić na czym polega różnica wydaje mi się że mniej światła puszcza na dalszy plan skupiając się na pierwszym) ale nie ma błedów w naświetlaniu (choć mam defaultowo korekcję na lampie ustawioną na +2/3 ale ja walę często od sufitów i to czasem wysokich, wczęsniej musiałem ustawiać podobnie) i wygląda to ładnie (nwet jeden koleg stwiedził że zacząłem inaczej siecić i mu się bardziej podoba choć nie zmieniałem nic poza body). Lampa 580ex pierwsza wiec z drugą winno być jeszcze lepiej. Matryca pomimo 10k zdjęc zrobionych w zadymionych i zakurzonych klubach przy częstych zmianach szkieł - czysta, autoczyszczenie wygląda że działa bardzo dobrze.

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    Rzeczowa relacja,jak to w Galicji sie robi :-) Dzięki. Mam pytanie: piszesz ze smiga z Lkami,a 85 tez masz Lkę?To by mnie zmartwilo,bo mam 85/1,8 zwyklaka ale rysuje świetnie.
    Pozdrawiam ...
    mam 85/1.8 - śmiega idealnie (to szkło z resztą mi idealnie śmigało z każdym body jakiem miałem...) Af ustawia szubciutko i pewnie, szybciej niż np w 70-200/2.8
    generalnie z wszystkimi obiektywami daje radę, najgorzej jest chyba dokładnie z tym co wspomniał Habakuk czylo 50/1,4 na długim dystańsie, z kilku metrów trafia szybko i prezcyzyjne ale już z kilkunastu faktycznie jest jakiś rozjazd. Ale z tym szkłem to ja zawsze miałem jakiś problem...

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    Rojo a jak tam test śledzenia w 6D tych tańców ?
    z powodu choroby dziecka testy przełożone mam nadzieję na ten tydzień...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 10-02-2013 o 21:03

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta

mam 85/1.8 - śmiega idealnie (to szkło z resztą mi idealnie śmigało z każdym body jakiem miałem...) Af ustawia szubciutko i pewnie, szybciej niż np w 70-200/2.8
    generalnie z wszystkimi obiektywami daje radę, najgorzej jest chyba dokładnie z tym co wspomniał Habakuk czylo 50/1,4 na długim dystańsie, z kilku metrów trafia szybko i prezcyzyjne ale już z kilkunastu faktycznie jest jakiś rozjazd. Ale z tym szkłem to ja zawsze miałem jakiś problem...
    ..
    Dzięki :-) to zn.ze cala moja szklarnia bedzie smigac. O 24-105 L juz nawet nie pytam.
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Uzależniony

podpowiedzcie lepiej czy macie jakieś sprawdzone zamienniki akumulatora do 6d ?

janulrich

No niestety w kościele Mariackim (ciemno !!!) Lampy używać nie można :/
    Ps. Ja też coraz bardzie zastanawiam się nad przytuleniem tego cudeńka

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Kusicie koledzy coraz mocniej tym 6D
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    podpowiedzcie lepiej czy macie jakieś sprawdzone zamienniki akumulatora do 6d ?
    O właśnie, właśnie, bo w innym wątku wygląda że te zamienniki, które się ładują w ładowarce Canona i pokazują stan naładowania w 5D2 i 7D w nowej puszce już nie pokazują (pewnie nowy chip)... Ma ktoś już jakieś własne doświadczenia?
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Strona 172 z 495 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów