-
Odp: fotografowanie psów -- wybór body
Dzięki za odpowiedzi 
Sprawdzałam po raz kolejny oferty na allegro i jest w czym wybierać, co mnie cieszy.
Dinderi czy miałeś okazję fotografować 7D? Zauważyłam, że 5DII można dostać w cenie 7D i zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować w pełną klatkę. Tylko pytanie czy pełna klatka oznacza lepszą jakość obrazu?
Znalazłam taki teścik i stąd moje rozważania: Canon 5D czy Canon 7D, czyli pełna klatka kontra matryca APS-C [wideo] Ť Fotoblogia.pl
Lucky Luck czy mogę gdzieś zobaczyć Twoje zdjęcia psów z 7D?
Mkkaczy o co chodzi z tymi szumami? Często napotykam na podobne do Twojej wypowiedzi, tj. "na początku się nie lubiliśmy właśnie za szumy." i to zasiało we mnie ziarno niepewności.
Nie mówiąc już o tekstach w stylu "obraz jak z kserokopiarki"... 
Jeżeli chodzi o szkła to na bank kupię 70-200 f.4, ale na początek chyba wybiorę jakiś standardowy zoom. Rozważam pomiędzy:
- Sigma 17-70 mm f 2.8-4 DC Macro OS HSM
- Sigma 17-50 mm f/ 2.8 EX DC OS HSM
- Canon EF 24-105 f/ 4.0L IS USM
Ewentualnie jakiś Canon ze światłem 2.8 używany w rozsądnej cenie, raczej z serii L.
Oczywiście naczytałam się o tym, że Sigma, czy Tamron nie wspóółgrają z body doskonale i się gubią, tudzież szybko się zużywają :/
Naprawdę prościej byłoby pozostać przy Nikonie, bo tam nie ma problemu z wyborem obiektywu, ale już za późno. Hehe
pzdr
Ewa
Uprawnienia umieszczania postów