Strona 43 z 57 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    ważne, że to szkło jest w stanie zamrozić ruch (fotka z delfinem)
    Lubię to !
    A tak poważanie to uważam, że to tele w kategorii jakości do ceny to jest rewelacja.
    Mam co prawda cropa, ale u mnie na 300mm nie zauważam mgły.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Mógłby ktoś napisać jaką średnicę ma osłona przeciwsłoneczna tego obiektywu? Chodzi mi o maksymalny wymiar zewnętrzny.
    ...a może przy okazji też minimalną długość z łożonymi dekielkami? Bo podawane 143 mm to chyba wymiar samego obiektywu.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

168mm długości (z założonymi dekielkami) i 92mm średnicy w najgrubszym miejscu.

P.S.
    Jak znajdziesz "spaśliwy" pokrowiec, nie omieszkaj dać linka (w tym wątku).

Pzdr.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Dzięki za info.

Właśnie jestem w trakcie projektowania pokrowca do T 17-50 2,8 i zastanawiałem się czy modyfikując odrobinę wymiary da się przystosować go do 70-300. Plan jest taki że 17-50 ma wchodzić z rozłożoną osłoną i udało by się bo na wysokości różnica wynosi ok. 1,5 cm, ale średnice za bardzo się różnią. Nie ma lekko jak będzie 70-300, to będzie trzeba uszyć pokrowiec dedykowany do niego.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Dopiero zaczyna Awatar Mike
    Miasto
    Warszawa

Zainteresował mnie ten obiektyw i po przeczytaniu wielu opinii i testów w niedługim czasie zamierzam go kupić. Wybiorę pewnie jeden z kilku renomowanych sklepów internetowych i tam dokonam zakupu. Z tego co widziałem na stronie jednego z sklepów na ten obiektyw przysługuje rozszerzona gwarancja Tamron (5 lat).

Warunkiem przedłużenia gwarancji (wg Tamrona jest min.):
    - Niezbędne dokumenty: dowód zakupu, karta gwarancyjna Foto-Techniki (uzupełniona we wszystkich polach) oraz wydrukowany certyfikat który zostanie wygenerowany i przesłany na wskazany podczas rejestracji adres e-mail;
    - Programem 5-cio letniej gwarancji są objęte obiektywy Tamron pochodzące tylko z Polskiej dystrybucji i posiadające kartę gwarancyjną z logo F.H. Foto-Technika;

Pytanie czy w przypadku zakupu w sklepie internetowym otrzymam również kartę gwarancyjną Foto-Techniki wraz z uzupełnionymi polami o których mowa powyżej? Co do karty to nie mam za bardzo wątpliwości gdyż dla skepu to pewnie żaden problem włożyć ten papierek, moje wątpliwości budzi natomiast to uzupełnienie tej karty.
    Czy Foto-Technika wypełnia te pola przed przekazaniem sprzętu do sklepu?
    C 650D + 18-55 IS II, Zenitar-M 50mm f/1.7, Tamron 70-300 VC USD
    C A610

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

jak strzelam nim serią (60D), to każda fotka ma inną ostrość, tzn. pierwsza jest przeważnie nieostra, potem już lepiej
    stabilizacja, af, czy po prostu te szkła tak mają?
    jak jest ostro, to fotki są "gites"

Awatar cuore
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Mike Zobacz posta
    Zainteresował mnie ten obiektyw i po przeczytaniu wielu opinii i testów w niedługim czasie zamierzam go kupić. Wybiorę pewnie jeden z kilku renomowanych sklepów internetowych i tam dokonam zakupu. Z tego co widziałem na stronie jednego z sklepów na ten obiektyw przysługuje rozszerzona gwarancja Tamron (5 lat).

Warunkiem przedłużenia gwarancji (wg Tamrona jest min.):

Pytanie czy w przypadku zakupu w sklepie internetowym otrzymam również kartę gwarancyjną Foto-Techniki wraz z uzupełnionymi polami o których mowa powyżej? Co do karty to nie mam za bardzo wątpliwości gdyż dla skepu to pewnie żaden problem włożyć ten papierek, moje wątpliwości budzi natomiast to uzupełnienie tej karty.
    Czy Foto-Technika wypełnia te pola przed przekazaniem sprzętu do sklepu?
    Właśnie sprawdziłem kartę gwarancyjną i Foto-Technika nie uzupełnia nigdzie, ja na swojej mam pieczątki sklepu i wpisany numer fabryczny który i tak pewnie można wpisać samemu Obiektyw kupiłem końcem listopada 2012 w jednym z polecanych na tym forum i nie tylko sklepie internetowym.

Dopiero zaczyna Awatar Mike
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez cuore Zobacz posta
    Foto-Technika nie uzupełnia nigdzie, ja na swojej mam pieczątki sklepu i wpisany numer fabryczny który i tak pewnie można wpisać samemu
    Ok, dobrze że są pieczątki. Dzięki za informację.
    C 650D + 18-55 IS II, Zenitar-M 50mm f/1.7, Tamron 70-300 VC USD
    C A610

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Wrócę jeszcze do pytań o osłonę przeciwsłoneczną.
    - czy po złożeniu osłony do pozycji 'transportowej' można bez problemów obsługiwać pierścień zoom? Mam wrażenie że osłona całkowicie go zakrywa.
    - jaki jest prześwit pomiędzy złożoną osłoną a korpusem obiektywu

...i pytanie dodatkowe - czy używał ktoś tego obiektywu w zestawie z konwerterem 1.4x i korpusem 40D? Jeśli tak, to jak to się sprawuje?

Dopiero zaczyna Awatar Bro78
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Tanto Zobacz posta
    Wrócę jeszcze do pytań o osłonę przeciwsłoneczną.
    - czy po złożeniu osłony do pozycji 'transportowej' można bez problemów obsługiwać pierścień zoom? Mam wrażenie że osłona całkowicie go zakrywa.
    - jaki jest prześwit pomiędzy złożoną osłoną a korpusem obiektywu
    Zgadza się, nie ma dostępu do pierścienia

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Strona 43 z 57 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów