Pokaż wyniki od 1 do 10 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Clare Irl

Domyślnie Odp: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Jeśli chodzi o mnie to idę w R3k i tusz pigmentowy irk4-nano
    To o czym piszę to jest pomysł na nisko-budżetowy druk barwnikiem InkThrift od Cone'go który oprócz kolorów ma jeszcze cztery odcienie czerni/szarości.
    Przekładanie kartridży wielokrotnego napełniania i za każdym razem czyszczenie kanałów głowicy rzeczywiście może być upierdliwe, ale można drukować partiami b&w na przemian z kolorem.

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Najtaniej chyba wyszłaby PIXMA MG6250 + CISS
    Ja natomiast nie ryzykowałbym drukowania zamiennikami na canonie...... podejrzewam że mają one wmontowany mały programik który robi kuku jak firmware rozpozna że drukarka ma nieoryginalne tuszyki... przekonałem się na mojej zdobyczno-eksperymentalnej ex iP4500

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Cytat Zamieszczone przez digger-gp Zobacz posta
    Jeśli chodzi o mnie to idę w R3k i tusz pigmentowy irk4-nano
    To o czym piszę to jest pomysł na nisko-budżetowy druk barwnikiem InkThrift od Cone'go który oprócz kolorów ma jeszcze cztery odcienie czerni/szarości.
    Przekładanie kartridży wielokrotnego napełniania i za każdym razem czyszczenie kanałów głowicy rzeczywiście może być upierdliwe, ale można drukować partiami b&w na przemian z kolorem.

Ja natomiast nie ryzykowałbym drukowania zamiennikami na canonie...... podejrzewam że mają one wmontowany mały programik który robi kuku jak firmware rozpozna że drukarka ma nieoryginalne tuszyki... przekonałem się na mojej zdobyczno-eksperymentalnej ex iP4500
    R3k to faktycznie dobry kandydat, bo kable nie latają za głowicą - acz trzeba drukować regularnie i liczyć się z częstym zatykaniem dysz.

Nie wiem jak reagowałyby z sobą tusze kolorowe i neutralne podczas zmian, ale potencjalnie może to rodzić problemy, mocniej przytykać a wręcz załatwić głowicę.

MG6250 sprofanowana CISSem przez moich kolegów jak narazie drukuje bez stawiania się okoniem - o ile oczywiście akurat nie jest przytkana, albo nie tonie w tuszu To nie jest zabawa dla ludzi o słabym sercu

Uprawnienia umieszczania postów