Irak?
Irak?
Syria
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Izrael??
pstrykacz nie fotograf*
*(przecinek wstawić gdzie kto chce)
ja się pogubiłam w strzelaniu i odległościach kilometrowych , nie wiemczy już było?
Pamukkale?
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Było... w zagadce #405![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Nie było. Nie było nawet Turcji, co nie zmienia faktu, że to poprawna odpowiedź. Brawo.
Muszę przyznać, że trochę mnie ta strzelanina zdziwiła. Przeważnie jest systematyczne zawężanie kręgu poszukiwań, a tu pojawiło się dopiero w połowie 2 strony.
Tak czy inaczej następną zagadkę zadaje fotokor1.
Tak z ciekawości:
rysz - czy szachownica była kupiona tam gdzie tarasy wapienne w takim sporym budynku na planie trójkąta, czy na dole w samym Pamukkale ?
fotokor1 - zdradzisz jaki algorytm spowodował, że wytypowałaś waśnie tę miejscowość?
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Na dole, przy okazji wizyty na bazarze. Obok było kilka sklepów z ceramiką, talerzykami, kafelkami i innymi dziwadłami, a w kącie w jednym leżała szachownica.
W tej manufakturze przy tarasach byłem, ale tam było tak 3 x drożej.
Kupiłem to samo dużo taniej: materiał ten sam, nawet wzory figur identyczne. Wszystko wskazuje na to, że produkowane przez tą samą manufakturę, tylko sprzedawane poza sklepem 'firmowym' i bez eleganckiego, drewnianego pudełka.
Później widziałem podobne w Bodrum, ale tam znowu drożej (pewnie transport).
Rozwiązanie miałam z poprzedniej zagadki, kiedy szukałam szachów najpierw mnie wzięło z czego - bo od początku wydawało mi się że są z onyksu, w obecnej zagadce nie miałam już wątpliwości że onyksowe i szukałam producentów szachów z onyksu - trafiłam na sklep turecki z wyrobami, nie tylko szachy tam były, a że było tych km tak daleko że aż blisko to padło jak wypadło
--- Kolejny post ---
swoją drogą chciałabym zobaczyć w jaki sposób przechowujesz swoją wspaniałaą kolekcję - może foto?
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Ogólnie standardowo stoją ustawione na w sosnowym regale. Głównie dlatego, że lubię drewno - wszystkie meble w pokoju sosnowe, do tego boazeria
Kolekcja aż tak ciekawa nie jest. Pokazałem 2 najciekawsze zestawy. Porucz tego warte uwagi są jeszcze max 2.
Pozostałe to 3 komplety drewniane, i sporo zwykłych plastikowych i magnetycznych, zdobytych przy różnych okazjach.
Kolekcję powiększam, jak tylko znajdę cokolwiek ciekawego, co nie kosztuje fortuny.
Najbardziej żałuję, że nie udało mi się przywieźć żadnych z Iranu, bo małe są szanse, że jeszcze tam wrócę.
Niestety na chwilę obecną wszystko schowane po remoncie (wymiana podłogi - teraz są panele z drewnianym fornirem).
Postaram się pokazać w przyszłości całość, ale na razie poczekam, bo materiał na kolejną zagadkę się znajdzie.