Strona 117 z 495 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez tomkod Zobacz posta
    Witam, u mnie po krótkim użytkowaniu pojawił się problem ponieważ bateria po nocy w wyłączonym aparacie jest rozładowana. Wszystkie funkcje jak GPS lub WiFi są wyłączone. Po naładowaniu aparat pracuje normalnie oraz bateria wytrzymuje dosyć długo. Niestety po przeleżeniu w wyłączonym aparacie bateria jeszcze w 50% naładowana na drugi dzień jest pusta. Być może mam aktywowaną jakąś funkcję która ciągnie mimo wyłączonego body. Tak czy tak napisałem do serwisu i czekam na odp...
    Na wyłączonym body nic nie powinno zużywać baterii, nawe włączone Wifi i GPS. Ja mam wyłączone body kilka dni i bateria jest prawie pełna. Raczej jakaś wada akumulatora (warto sprawdzić na innym) lub body.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Właśnie serwis odpisał, że jeśli nie mam jak sprawdzić na innej baterii to trzeba odesłać. Także niedługo pojedzie na sprawdzenie razem z 50 1.4 do kalibracji.

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

...Także niedługo pojedzie na sprawdzenie razem z 50 1.4 do kalibracji.
    Komedia, zaczyna się

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Komedia, zaczyna się
    Nie no nie mówię że to wina body bo 50 1.4 z cropem miała także BF, tutaj na microadjustment działa dobrze ale skoro mogą ją ustawić do body a i tak pojedzie to czemu nie.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Te 50/1.4 to oczywiście sigma?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Komedia, zaczyna się
    Wcale nie taka komedia, jest przynajmniej reakcja serwisu. W przypadku nikona reakcja była strasznie negatywna...
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Może wyprostuję:
    50 1.4 to Canon - kupiłem go wcześniej do 550d i tam był duży BF na dalszych strzałach - po microajustment w 6D trafia super. Reakcja serwisu na maila o baterii do 6D rzeczywiście natychmiastowa - a skoro będę wysyłał i tak body to dołączę również 50 by nie ustawiać mikro-regulacji.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Może wyprostuję[...]
    Ja to bardzo dobrze rozumiem. Czemu by nie skorzystać Z tego, co rozumiem to niektórzy będą doszukiwać się dziur odnośnie 6D. Ja jeszcze poczekam, aż kryzys wieku dziecięcego mu przejdzie. Wtedy podejmę decyzję czy 6D czy oszczędzać na 5Dmk3. Jednak najpierw muszę zaszaleć ze szkłami, dlatego w pierwszej kolejności będzie zakup 24/1.4L i 85/1.8. Na razie spoglądam do tego wątku by się czegoś dowiedzieć.

Reakcja serwisu na maila o baterii do 6D rzeczywiście natychmiastowa
    Być może i serwis będzie tak szybki? Na zagranicznych forach ktoś wspominał o bateriach, ale był to zaledwie jeden przypadek z tysiąca. Tak więc i tutaj miał prawo się zdarzyć. Zapewne wymienią akumulator na gwarancji i aparat wróci do rąk właściciela w nienaruszonym stanie Powodzenia życzę.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

po microajustment w 6D trafia super.
    Jeżeli faktycznie jest super po MA, to ja bym nie regulował... Zawsze może być gorzej, a po to ta funkcja jest by z niej korzystać.
    Body, stałki, zoomik

Witam po małej przerwie i tak na wstępie życzę wszystkim wielu udanych kadrów na ten nowy rak.
    Pochwalę się i od razu napisze, że dylematy swoje rozwiązałem,wybór padł na 6D, które niedawno kupiłem, wczoraj przyszło i obecnie w 100 % jestem zadowolony z zakupu. Po wyjęciu z pudełka denerwowało mnie poprzestawianie przycisków, brak tego i owego, menu itp. Ale już przyzwyczaiłem się, da się na 6D wygodnie pracować. Brak szybkiego dojścia do kompensacji ekspozycji najbardziej obecnie boli mnie, ale nie przesadzajmy, przełączenie trwa może 3-5 sekund dłużej niż w 5d mk 2, 5d czy 40d. Drażni bardziej nie to czego nie ma a to, że jest nieco inaczej, ale do tego Canon nas już przyzwyczaił.
    AF w 6d jak dla mnie jest na dzień dzisiejszy zadowalający. Punkt centralny rewelacja a boczne są super. Boczne są lepsze albo takie samo jak centralny w 5d. Oczywiście stwierdzenie subiektywne bo nie robiłem precyzyjnych pomiarów a jedynie coś tam bawiłem się i sprawdzałem. W nocy przy świetle tylko lampek na choince na canonie 28 1,8 USM i 85 1,8 USM boczne łapały niemal od razu i niemal nieomylnie i to na różnych punktach bocznych, w tym ekstremalne, a wszystko to na mało kontrastowych powierzchniach przy f 1,8 i 2. ISO do 16000 jest bardzo użyteczne Wielkość body jest zadowalająca tak samo jak materiały, ale czekam na zamienniki gripa. Kiedy głównym body był canon 5D do sportu miałem 40d, ale widzę, że pozostawię sobie teraz tylko 6d (5d już poszło) i 40d sprzedam bo AF w 6d jest więcej niż bardzo dobry, szybkość zadowalająca a ergonomia do opanowania. Co do ostatnich stwierdzeń to nie mam problemu z baterią. Dodam tylko, że stare moje obiektywy współpracują tak samo jak lampy Metza (58 i 50 obie Af-1) oraz radiowe wyzwalacze Pixel King. Po przesiadce z 5D i 40D jest fantastycznie i obecnie nie widzę potrzeby dopłacać do 5D mk 3 ani interesować się jakby nie było leciwym już 5D mk 2 skoro wiele nie zaoszczędzi się na jego kupnie (chodzi o nowe body). Dokładne testowanie może już w ten weekend, ale to zależy od dostępnego czasu bo do sprawdzenia zostało przecież wiele

--- Kolejny post ---

Małe sprostowanie do wcześniejszego... tak jak zauważył Cichy, przy innym wątku, szybkie dojście do kompensacji ekspozycji jest normalnie, pod kółkiem

Strona 117 z 495 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów