mam 7D szum jest dobry na wszystko i w fotografii koncertowej !![]()
mam 7D szum jest dobry na wszystko i w fotografii koncertowej !![]()
dzięki za info Panowie, dinderi fajne fotki z koncertów
Jak uważacie brać 7d czy 5d mkII czy dać sobie spokój i zostać z 500d?? mam tą sigme 30 1.4 która nie jest na pełną klatkę co prawda moge jej na razie używać z 500d... troche jestem zdezorientowany co z tym fantem zrobić ...
Zawsze masz 10 dni na oddanie towaru bez podania przyczyny : )
Nie wiem jak jest z 7D, nigdy nie pracowałem z tym aparatem.
Mam jednak 500D i 5DmkII i różnica jest ogromną. Spokojnie ISO 6400 da sobie radę.
Co do AF - nie zawsze trafia, ale... widziałem już tyle genialnych zdjęć z tego aparatu,że nie ma co się baćSzybkość będzie podobno co do 500-tki , ale celność lepsza.
5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L
Właśnei problem w tym, że będę jak coś kupować od osoby prywatnej zallegro. A prawo pozwala zwrócić w ciągu 10 dni zakupioną rzecz w internecie tylko od firmy. A jedna i 2 aukcja wystawiana jest przez prywatne osoby :/ Cały czas bije się z myślami mam dużą ochotę na tą pełną klatkę ... ale z drugiej strony mam tą sigmę i mógł bym zamontować do canona 7d szkoda ze 7 ma porównywalne a nawet ciut większe szumy niż 500d :/ hymm tak mnie tkneło domyślam się, że to profanacja 5d ale np. 5d + sigma 30 1,4 i później kadrować (wycinać winete )? Czy to na maxa głupi pomysł ?
Ostatnio edytowane przez Michał Gregor Grzegorczyk ; 22-12-2012 o 11:23
hmm na allegro z tego co ja wiem to jest tak, że przy zakupie KUP TERAZ masz możliwość zwrotu a przy licytacji ta opcja od pada :> i to chyba obowiązuje i osoby prywatne i firmy! Doczytaj, bo ja kilka razy zwracałem w ten sposób u osób prywatnych i nikt mi nie robił problemówoczywiście zwrot na Twój koszt a potem sprzedający pisze do allegro o zwrot prowizji (chyba, że ty chcesz to pokryć
ale od ceny aparatu to już całkiem spora kwota )
ps. zawsze możesz zwrócić sigmękupić 5d i pod niego coś dokupić
![]()
Ostatnio edytowane przez salas ; 22-12-2012 o 12:28
Zdecydowałem się na 7d popatrzyłem na testy i mimo porównywalny z 7d z 500d to w 7d wygląda to jak dla mnie wystarczająco lepiej a różnica między 7d a 5d mk2 mimo, że zauważalna to na tyle że mogę zostać już przy tej 7 a kiedyś tam przesiądę się
W każdym razie dziś przywiózł kurier sigmę i trafił mi się dobry egzemplarz zobaczymy przy podłączeniu z body 7d jak przyjedzie![]()
7d ma świetny af - szumy olać
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Porównywanie 5d mk II i 7D to zabawne próby porównywania. :P Wywal tę 30 mm choćby i do kosza. Albo lepiej sprzedaj.I tak będziesz pewnie 550D sprzedawał.