Pokaż wyniki od 1 do 10 z 128

Wątek: canon 17-55 2.8 is usm

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: canon 17-55 2.8 is usm

@ Bangi (wyczuwam sarkazm, ale ok.), przede wszystkim jestem amatorem. Na chwilę obecną za dużo nie powiem obiektyw mam 3 dni, niemniej jednak to co zauważyłem, to znaczne szybsze działanie w zakresie "łapania" ostrości, na pewno nic nie bzyczy. W tamronie miałem często problem ze złapaniem właściwej ostrości przy ogniskowej 50mm dla obiektów bardziej oddalonych (pow 2m) - jak było ciemniej to problem się nasilał, z pierwszych testów porównawczych na canonie nie ma takich problemów.
    Przy szerokim kącie znowu problemów z tamronem raczej takich nie miałem, ale często zdarzało się, że zdjęcie np w jakimś pomieszczeniu (jakaś imprezka) musiałem poprawiać, ponieważ ostrość nie była idealna w tym punkcie w którym zamierzałem - parę zdjęć już zrobiłem na canonie i również mogę stwierdzić, że na chwilę obecną podobnych problemów nie ma – jak by celniejszy jest Canon
    W tamronie nie było stabilizacji, a Canonie jest i działa sprawdziłem np. na 1/15s f/2.8 (IS wł/wył)
    Oczywiście są to moje osobiste doświadczenia i opinia. Po jakimś czasie zabawy / praktyki napiszę więcej ( na razie jest zimno )
    Ostatnio edytowane przez samir ; 22-12-2012 o 00:56

Uprawnienia umieszczania postów