Strona 104 z 495 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

może to pytanie nie do końca w temacie, ale czy będę miał w Polsce gwarancję, jeśli przywiozę sobie Canona 6D kupionego w USA np. w takim sklepie: Canon EOS-6D DSLR Camera Body 8035B002?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Gwarancja z USA nie jest honorowana w Polsce, ani tez w Europie. Pamietaj ze przywozac sprzet musisz oplacic wszystkie niezbedne cla/podatki..

Uzależniony

Domyślnie Odp: Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Hmmm. A właśnie czytam wątek o obiektywie do landszaftów, i jadą tam strasznie po 17-40. A dla mnie jest to pierwszy typ po zakupie ff
    Bo tu się po wszystkim jedzie . Dać jednemu z drugim koreks, chemikalia, powiększalnik, to by się zajęli fotografią a nie kwękaniem nad pierdółkami .
    Jak widzisz jednak nie wszyscy plują sobie w brodę, że wydali ciężko zarobione Złote na to szkiełko, a ja to nawet jestem zadowolony .

Wracając do 6d - nieodszumione RAW'y na wysokim ISO z 5d3 oddam w zamian za RAW'y z 6D na równie wysokim! Ktoś pomoże?

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Podpisuję się pod wszystkimi pozytywnymi opiniami o 17-40. Na cropie jest moim podstawowym szkłem.
    Ja też. Miałem 2 szt. Z 40D i 1D2N pracowały wspaniale. Do landszaftu nie widzę alternatywy w tej cenie. Z jedynką to rewelacja, szeroko, szczelnie, deszcz leje a chować nie potrzeba
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Coś już napisał

Panowie, właściciele lub Ci co testowali 6D - jak się ma centralny krzyżowy AF względem 5dII /wyższych modeli? (szybkość, precyzja) w normalnych warunkach?

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Dać jednemu z drugim koreks, chemikalia, powiększalnik, to by się zajęli fotografią
    Dobre . Przecież w ciemni czyha CIEMNOŚĆ! Przerzedziłoby się nasze grono, oj przerzedziło .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Dobre . Przecież w ciemni czyha CIEMNOŚĆ! Przerzedziłoby się nasze grono, oj przerzedziło .
    Ale jaka magia! Szamańskie rytuały i ten specyficzny zapach niezgłębionych obrzędów. Potem forum pełne utyskiwań "Czego dodać i na jakim etapie, żeby wywoływacz tak nie zmiękczał konturów?", albo "Koreks mi lekko zaświetla negatywy, oddać do serwisu, a jeżeli tak, to gdzie najlepiej?"
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez adrenag Zobacz posta
    Panowie, właściciele lub Ci co testowali 6D - jak się ma centralny krzyżowy AF względem 5dII /wyższych modeli? (szybkość, precyzja) w normalnych warunkach?
    ponieważ mam doświadczenie tylko z 5DI, to mogę napisać tylko, że wszystkie punkty są lepsze niż w 5DI
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Gwarancja z USA nie jest honorowana w Polsce, ani tez w Europie. Pamietaj ze przywozac sprzet musisz oplacic wszystkie niezbedne cla/podatki..
    dzięki za szybką odpowiedź
    inna sprawa, że to ciekawe - czyli chcą, żeby dało się utrzymać w różnych krajach wyższe ceny?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony Awatar jac+

Ech... Jak cudne są wspomnienia... Były dwie chwile w całym moim ponad 20 letnim fotografowaniu, które były dla mnie magiczne. Pierwsza, gdy kręcąc pierścieniem ostrości w heliosie 58/2 z nieostrości pojawił się ostry obraz (o zgraniu linii w mikrorastrze nawet nie wspomnę). Druga: gdy w ciemni z białej, świeżo naświetlonej kartki wyłonił się coraz to wyraźniejszy wizerunek olsztyńskiego ratusza. To tak poza tematem... I to wszystko dzięki zajęciom z fotogrametrii lotniczej. Chyba się powtarzam, ale co tam...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Czy orientuje się ktoś lub ma doświadczenia jak 6D współpracuje z iPadem 4 lub 3-ciej generacji po WiFi ?? Chodzi mi głównie o podgląd zdjęć i zdalne wyzwalanie.

Strona 104 z 495 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów