Jakby nie patrzeć, to zdaje się, że to jedna z najliczniejszych puszek FF na świecie.
Jakby nie patrzeć, to zdaje się, że to jedna z najliczniejszych puszek FF na świecie.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
dopiero co było w sieci (także na CB) zestawienie m.in. puszek jakimi robili zdjęcia
reporterzy z agencji Reuters - 5d2 miało bardzo duży procent i było na drugim miejscu po którejś z jedynek D
edit : patrz tutaj :
Czym i jak zrobiono najlepsze zdjęcia 2012 roku według Reutersa? Ť Fotoblogia.pl
Ostatnio edytowane przez zoomi ; 05-12-2012 o 23:24
Tylko seria 1D (po za 1Dx) nie jest FF :-)
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
Ja niestety muszę przyznać, że af w 5dmkII trochę mnie zawodzi na ślubach. Często mi się gubi i zastanawiam się, czy nie lepiej kupić zapasowe 7d albo 60d zamiast drugiego 5dmkII.
Ale tez nie ma co uogólniać, może trafiłam na gorszy model![]()
Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 06-12-2012 o 00:09
o kurcze, rzeczywiście, nie zauważyłam tego suwaczka, dzięki!
-.- a na poważnie, to zawodzi często gdy fotografuję na tle okna lub w ciemniejszych pomieszczeniach.. gubi się wtedy strasznie. momentami jest to tak denerwujące, że wolę się przełączyć na MF (np na weselu, gdy robię 70-200). słyszałam, że w/w modele mają lepszy AF. na razie wstrzymuje się z zakupem kolejnego body..
Ostatnio edytowane przez agg ; 06-12-2012 o 00:31
agg - może warto użyć lampy systemowej z wyłączoną funkcją błysku tak aby działała tylko jako wspomaganie AF ?
sam czasami tak robię choć zwykle nie używam do tego samej lampy tylko nadajnika Pixel King