Ponoć można sobie system "odblokować" ale czy aby korzystać ze wszystkiego trzeba się posuwać do takich działań.
Apple szczyci się stabilnością systemów i bezpieczeństwem, może stąd takie blokady. Wszystko przewidziane pod zwykłego laika, szkoda że nie wypuścili wersji dla osób które chciałyby coś więcej, z drugiej strony widzę narzekania na taką opcję.
Ipad jest jaki jest. Dla mnie jakość wykonania i obraz jaki daje są bezkonkurencyjne.
Do moich potrzeb sprawdzi się znakomicie i nawet nie będę narzekać na jego ograniczenia. Jeśli komuś się nie podoba może nabyć coś innego wszakże rynek tabletów stale się rozwija.
Kupujemy aparaty i szkła za grube tysiące a rozwodzimy się nad tysiącem różnicy między tym a innym. To też jest nasze (moje) narzędzie pracy.
Apple szczyci się stabilnością i bezpieczeństwem bo to UNIX, blokady to ich fanaberie(kasa). Wersja dla osób, które chciałby coś więcej istnieje i nazywa się Linux (PC) i Android(tablety itp). Większość jest open source.
Jeżeli Tobie odpowiada, to używaj proszę, nic mi do tego, ale nie podawaj fałszywych argumentów.