A czy ktoś wytypuje cenę za te 90mm vc ? Czego sie tu spodziewać należy?
A czy ktoś wytypuje cenę za te 90mm vc ? Czego sie tu spodziewać należy?
Canon i Fuji X
Ceny PL:
Tamron 70-200 2.8 VC USD 6599
Tamron 90 2.8 VC USD 3799
Niestety więcej, niż wszyscy przewidywaliśmy. I to nie są ceny z "dopłatą" za nowość...
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 19-11-2012 o 13:37
O obiektywach wiem prawie wszystko
Cóż, w takiej sytuacji nie spodziewałbym się dobrej sprzedaży. Taniej wychodzi 100L macro. Co do tele, to albo trochę dopłacić i kupić IS ver. II lub bez trudu ver. I.
lo jezu. co za ceny.
Zważywszy na cenę Tamrona 24-70/2.8 VC, można było się tego spodziewać. Tylko zastanawia mnie, dla jakiego klienta Tamron kieruje te szkła?
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Zważywszy na stosunek cen systemowych 24-70/2.8 II (bez stabilizacji przecież!) i 70-200/2.8 IS II i właśnie cenę nowego Tamrona 24-70/2.8 VC - nie, nie można było.
Tzn. można było pesymistycznie zakładać cenę wyższą od 24-70, ale nie o 50%.
Dla <tu wpisz swój ulubiony pejoratywny epitet tożsamy z niską inteligencją> ;-)Tylko zastanawia mnie, dla jakiego klienta Tamron kieruje te szkła?
Dla mnie uzasadnienie takich cen może być tylko jedno: optycznie muszą być dużo lepsze od Canonów (co łatwe nie będzie) i absolutnie nie mogą odstawać pod względem AF i budowy.
Inaczej może okazać się, że zrobili sobie dwa obiektywy które ładnie będą wyglądać w folderach reklamowych.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II
Niedługo się okażę, że Leica jest tania (własnie obniżyli ceny)![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko