Pokaż wyniki od 1 do 10 z 705

Wątek: GRIP - czy warto przepłacać??

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    a ja mam jeszcze pytanie z innej beczki, oryginalny aku LP-E8 ma pojemność 1120mAh, ładując do gripa 6 aku eneloopa każdy po 2000mAh to mam pojemnośc ok 12.000mAh w porównaniu do 1120 z jednego oryginalnego aku. Oczywiście nie spodziewam sie że na 6 aku aparat będzie działał ponad 10x dłuzej ale pytanie, o ile dłuższej pracy mogę się spodziewać na 6 eneloopach załadowanych do gripa w stos do oryginalnego aku ???? Pytam bo mam dylemat czy kupić zamiennik aku czy też 6 eneloopów bo cana prawie taka sama i tak szczerze to skłaniam się do tego 2 rozwiązania....
    To chyba tak nie działa... Nie znam się dokładnie, ale z tego co czytałem taka konfiguracja daje ok. połowę mniej psryknięć niż oryginlany aku, ale nie potrafię tego wyjaśnić.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    To chyba tak nie działa... Nie znam się dokładnie, ale z tego co czytałem taka konfiguracja daje ok. połowę mniej psryknięć niż oryginlany aku, ale nie potrafię tego wyjaśnić.
    co takiego ??? niemożliwe, nie wierze bo nie ma to żadnego sensu. Wiem że pewna część energii pójdzie na straty bo trzeba zasilić grip przez który będzie przepływać prąd ale mz to co napisałeś nie trzyma się kupy...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uprawnienia umieszczania postów