Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
W 100% zdaje sobie sprawę, że złoty środek nie istnieje ale nie można podchodzić pesymistycznie do tematu jak niektórzy wypowiadający się, ja swoje sukcesy w życiu zawdzięczam tylko swojemu pozytywnemu myśleniu i odwadze w podejmowaniu decyzji a jak coś było nie tak t i tak z czasem było OK, więc tutaj też nie liczę na idealne rozwiązanie lecz na jakieś podpowiedzi co można używać (jaki sprzęt), jakie są ewentualne problemy jak się używa tego czy innego sprzętu bo to jest sedno sprawy a nie czytanie czyiś historii życiowych bo to mało mnie interesuje. Każdy ma jakieś doświadczenie w fotografii, jedni mniejsze inni większe ale i tak sukces=wytrwałość w tym co się robi i dążenie do celu. Skoro piszesz o stałkach pewnie wiesz co piszesz a jeszcze jakbyś poparł to jakimś samplem byłoby świetnie, może ktoś inny wrzuci tu coś z zoomów 2.8 i też będzie świetnie, porównamy, pogadamy a decyzję każdy i tak podejmuje sam a gwarantuję, że za mnie nikt nie musi jej podejmować mogę liczyć na jakiś przykład ze stałki? może być wysłany na priv.
po ktoś ma wrzucać sample ze stałek których w necie są setki ??? i nie bardzo wiem w czym miałyby ci pomóc te sample ???? fotograf z którym najczęściej filmuje wesela, na sali i w kościołach używa sprzętu za ok 30 tys ( a body FF + 3 stałki) a dodatkowo pracuje na ISO na którym 30d wygeneruje totalnie nieakceptowalny obraz albo wogóle takiego ISO nie posiada. Zrozum że każda sala jest inna i wrzucanie tu sampli jest pozbawione jakiegokolwiek sensu... wydasz na stałkę kilka tysięcy ????