Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: Capture One 7

Mieszany widok

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Capture One 7

Pewnie nie wszyscy już pamiętają ale Lightroom i Capture 1 mają wspólne korzenie.Chyba w 2006 roku część programistów z Phase One odeszła i stworzyła w owym czasie bardzo dobry program do wywoływania RAW-RawShooter essentials.Po niedługim czasie Adobe wykupiła prawa do programu i chyba zatrudniła programistów.Tak powstał Lightroom..Jestem użytkownikiem C1 od wersji chyba 3.7.Do Lightrooma jakoś nigdy nie mogłem się przekonać,zresztą nie widziałem potrzeby,przecież to prawie to samo co ACR w Photoshopie...Co do wersji 7.0 to wydaje mi się że po prostu poprawa jakości przetwarzania spowodowała znaczne spowolnienie programu.Co do niestabilnej pracy programu to sądzę że może być winna karta graficzna,ja preferuję Nvidię i nigdy nie miałem żadnych kłopotów.Poza tym polecam zacząć pracę z programem w trybie "SESSIONS" a nie "CATALOGS".Upraszcza to w dużym stopniu przetwarzanie plików.
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Capture One 7

Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    Poza tym polecam zacząć pracę z programem w trybie "SESSIONS" a nie "CATALOGS".Upraszcza to w dużym stopniu przetwarzanie plików.
    Mam demo, raczej C1 nie kupię (zapłaciłem już za Lr i wystarczy), więc tryb sessions ma dla mnie jedną, bardzo dużą wadę - tworzy katalog z kopią rawów, a więc potrzebuje 2 razy więcej miejsca na dysku.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów