Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: Capture One 7

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Capture One 7

299 euro.

U mnie skutecznie zawiesza w7. Mam komunikat ImgCoreSocket error (10013) i wszystko stoi. Łącznie z myszą.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    299 euro.
    Dzięki, LR sporo tańszy widzę.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

299 euro.

U mnie skutecznie zawiesza w7. Mam komunikat ImgCoreSocket error (10013) i wszystko stoi. Łącznie z myszą.
    U mnie natomiast na W7 jak na otwartym zdjeciu zastosuje pedzel lub gradient to gdy chce zastosowac korekte ekspozycji lub co kolwiek to odnosi sie to do calego zdjecia a nie do maski. Nawet jak program ma nalozona warstwe.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Post Odp: Capture One 7

Sam siebie zacytuję :-)

299 euro.

Poczytałem i poeksperymentowałem i sprawa wygląda tak: taki błąd zgłaszany jest od paru wcześniejszych wersji C1 w przypadku procesorów AMD ale ja mam i7. Wykluczyłem kartę graficzną (mam dwie karty: Intela na płycie i Nvidię jako drugą z najnowszymi sterownikami). Dla pewności sprawdziłem na laptopie tylko z kartą Intela i błąd występował nadal.
    Znalazłem ślad w sieci, że powodem może być zapora ale autora wyśmiano. Zatem zacząłem sprawdzać :-).
    Używam nakładki W7 Firewall Control na zaporę W7 (lubię wiedzieć i sam decydować kto i co chce ode mnie).
    I sytuacja wygląda tak: przy zablokowanym dostępie C1 do sieci wyskakuje ów błąd blokujący mi cały komputer. Co ciekawe - jeśli włączyłem pełen dostęp na zaporze ale
    wyłączyłem kartę sieciową to ... C1 uruchamia się i pracuje bez problemu :-).
    Skąd takie dziwactwo - nie wiem, może chłopaki skorzystali z jakiejś pierwszej z brzegu usługi Netframework do sprawdzania sprzętu a ta musi mieć odblokowany dostęp przez zaporę ?.

W każdym razie program teraz daje się uruchomić i działa.

Pozdrawiam Andrzej
    Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 31-10-2012 o 16:03

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

299 euro.
    Teraz jest 229$

V6 kosztował 99$ ale chyba już go nie ma i potem upgrade do v7 tez 99$ czyli razem 198$
    Upgrade z expressa to 199$.

Uprawnienia umieszczania postów