299 euro.
U mnie skutecznie zawiesza w7. Mam komunikat ImgCoreSocket error (10013) i wszystko stoi. Łącznie z myszą.
299 euro.
U mnie skutecznie zawiesza w7. Mam komunikat ImgCoreSocket error (10013) i wszystko stoi. Łącznie z myszą.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Sam siebie zacytuję :-)
Poczytałem i poeksperymentowałem i sprawa wygląda tak: taki błąd zgłaszany jest od paru wcześniejszych wersji C1 w przypadku procesorów AMD ale ja mam i7. Wykluczyłem kartę graficzną (mam dwie karty: Intela na płycie i Nvidię jako drugą z najnowszymi sterownikami). Dla pewności sprawdziłem na laptopie tylko z kartą Intela i błąd występował nadal.
Znalazłem ślad w sieci, że powodem może być zapora ale autora wyśmiano. Zatem zacząłem sprawdzać :-).
Używam nakładki W7 Firewall Control na zaporę W7 (lubię wiedzieć i sam decydować kto i co chce ode mnie).
I sytuacja wygląda tak: przy zablokowanym dostępie C1 do sieci wyskakuje ów błąd blokujący mi cały komputer. Co ciekawe - jeśli włączyłem pełen dostęp na zaporze ale
wyłączyłem kartę sieciową to ... C1 uruchamia się i pracuje bez problemu :-).
Skąd takie dziwactwo - nie wiem, może chłopaki skorzystali z jakiejś pierwszej z brzegu usługi Netframework do sprawdzania sprzętu a ta musi mieć odblokowany dostęp przez zaporę ?.
W każdym razie program teraz daje się uruchomić i działa.
Pozdrawiam Andrzej
Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 31-10-2012 o 16:03