Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Body + obiektyw na poczatek

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie Odp: Body + obiektyw na poczatek

Ja na Twoim koleżanko miejscu brałbym 550D i canonowskie 18-135IS lub 18-200IS. Zauważalna różnica byłaby dopiero przy 650D, a jednak trochę grosza przy kupnie 550D zostanie Ci na jakieś duperele. 600D olej i wybieraj między 550 a 650
    Powodzenia.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

wręcz symboliczna różnica cen między 550 a 600 nie jest warta pakowania się w ten pierwszy...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

IMHO 600d ma 2 zasadnicze przewagi nad 550d - gibany ekranik oraz sterowanie bezprzewodowe lampami - oczywiście wszystko zależy od potrzeb. 1100d też będzie dobry

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    IMHO 600d ma 2 zasadnicze przewagi nad 550d - gibany ekranik oraz sterowanie bezprzewodowe lampami - oczywiście wszystko zależy od potrzeb. 1100d też będzie dobry
    Sterowanie lampami - wydawało mi się kiedyś to zbędne, miałem odbiorniki i nadajnik, ale w sytuacji kiedy nie bierze się masy sprzętu ze sobą mamy możliwość sterowania z puszki Tak samo gibany ekran, do niczego mi jest nie potrzebny - tak myślałem, do czasu aż nie zacząłem kręcić filmików, nagrałem ich może kilka, ale przydało się, tak samo jak robienie zdjęć znad głowy - nie muszę robić na ślepo! Fakt, może to i jest mało "profesjonalne", ale jest przydatne i nie wstydzę się tego używać Po to mi dali LV i gibany ekran abym używał raz na ruski rok, ale używał

Pełne uzależnienie

To jeszcze raz napiszę:
    dzisiaj rano jadąc z placu z warzywami widziałem tablicę dużego sieciowego sprzedawcy
    Nikon D7000 + obiektyw z VRem + jakieś jak zwykle niepotrzebne dodatki (przynajmniej dla mnie bo statyw i torbę to wybieram sam ale na początek mogą się przydać) 3999zł.
    Korpus (w sensie materiały i ergonomia) i matryca (szumy i DR) i autofocus (w nikonach jest to zwykle element inżynierii a nie marketingu) pozostawiają daleko w tyle każdy crop canona, i tyle w temacie oczywiście dla początkującego amatora .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 13-10-2012 o 13:30
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Skupiając się na Canonie wybrałbym 550D + 18-135IS + (jak starczy kasy) 50 1.8

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Ja bym polecil 1100D z 18-200, czy 18-135 i do tego 35 f/2. Mały, poręczny zestaw którym można sfotografować prawie wszystko.

600d to fajna puszka, ale wiecej frajdy da 35/2 :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Tematow o obiektywach jest mnostwo staralem sie przegladanc forum ale calego nie jestem w stanie ze wzgledu na brak czasu. Mam nadzieje ze nie robie offtopa. Prosze o wyrozumialosc modow oraz autorki ze podpinam sie pod ten temat.

Problem moj dotyczy obiektywow. Lece w niedlugim czasie na Indonezje, obecnie mam 50D+EF70-300+EFS17-85. I chcialbym dokupic 1-2 nowe obiektywy ktore pomoga mi w realaizacji lepszych fotek. Prawda jest taka ze czesto podrozuje ale niestety z baku czasu malo czytam i dowiaduje sie na temat fotografii, dlatego mam taki a nie inny sprzet. Maniakiem fotograficznym tez nie jestem, mam to co mam i sobie klikam No ale niestety czasem efekty mojego foto sa dla mnie niezadawalajace. Czegos mi brakuje... Czy ktos moglby mi jakos doradzic co zakupic by cieszyc sie z piekna otaczajcego mnie swiata.
    Thx

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

C 10-22?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Drifter Zobacz posta
    Czy ktos moglby mi jakos doradzic co zakupic by cieszyc sie z piekna otaczajcego mnie swiata.
    Za igor58, C 10-22 bym dokupił.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów