Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 169

Wątek: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Domyślnie Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    czy ktokowliek z Was, zakładam o zdrowych zmysłach i z doświadczeniem w zakupach sprzętu foto, myślał że nagle sklep sprzeda 100 szt sprzętu za pół darmo?
    to trochę tak jakby mieć pretensje, że Biedronka miała tylko 10 LCD a chętnych było 1000 osób, które pobiło się na parkingu o towar
    wielce obrażeni użytkownicy - dorośnijcie
    Zauważ że to nie jest biedronka i zazwyczaj jeżeli sklep coś sprzedaje to wie ile posiada i w bazie danych jest jakaś ilość danego produktu. Przecież nikt nie wpisał do bazy ze jest 100 obiektywów a mieli 10. To jest właśnie profesjonalizm!

Początki nałogu
    Miasto
    022

To jest sklep jak każdy inny a cena dobitnie sugerowała, że dla wszystkich nie starczy. Ot typowa w Polsce promocja. Starczyło dla najbardziej obrotnych.

komu się udało - kupił, dostarczą będzie działało - SUPER
    jeżeli ktoś miał mniej szczęścia i nie starczyło sprzętu a Merlin zwróci kasę - TRUDNO

nie rozumiem natomiast najeżdżania na sklep. zrobili promocję, odpisali jak czegoś zabrakło
    nie ma nic za darmo. czy ktokowliek z Was, zakładam o zdrowych zmysłach i z doświadczeniem w zakupach sprzętu foto, myślał że nagle sklep sprzeda 100 szt sprzętu za pół darmo?
    to trochę tak jakby mieć pretensje, że Biedronka miała tylko 10 LCD a chętnych było 1000 osób, które pobiło się na parkingu o towar
    wielce obrażeni użytkownicy - dorośnijcie
    Naprawdę ciężko dyskutować z ludźmi, którzy nie potrafią przyswoić podstawowych faktów.

a fakty są takie
    - sklep wystawił xxx obiektywów posiadając ich tylko x, albo jeszcze mniej (żeby wystawili tyle, ile posiadali NIE BYŁOBY PROBLEMU)
    - ja, i pewnie wiele innych osób, zapłaciło natychmiastowym transferem, więc pieniądze, albo informacja o tym, powinna być natychmiastowa
    - sprzęt rozdawany jest dosyć losowo, bo osoby, które kupiły później dostały
    - zakupy w ich sklepie to nie loteria(sic!)

nasuwa się więc pytanie, po co to wszystko? czy rzeczywiście to jest nowoczesne pozycjonowanie (niemal na każdym forum jest wątek z linkami do merlina). Czy może ktoś potrzebował zastrzyku finansów (są tu ludzie, którzy kupili za kilka-kilkanaście tysięcy). Czy może jakiś praktykant/były pracownik/sprzątaczka dorwała się i zrobili taki numer.

Jakkolwiek by nie było, rozwiązanie sprawy jest co najmniej dyskusyjne i na pewno odbije się na wiarygodności tego sklepu.

ps. jak biedronka wystawia 10 telewizorów, to nie zgarnia kasy za 100, prawda?
    Ostatnio edytowane przez ghrond ; 08-10-2012 o 22:43

Początki nałogu
    Miasto
    022

a ja chciałem w delikatny sposób napisać, że byliście zwyczajnie naiwni.....
    różnica w cenie to nie było 50pln....

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    - ja, i pewnie wiele innych osób, zapłaciło natychmiastowym transferem
    Jak widać w praktyce nie jest to transfer taki natychmiastowy.

- sprzęt rozdawany jest dosyć losowo, bo osoby, które kupiły później dostały
    Czytając posty można zauważyć, że pierwszeństwo miała płatność kartą. Ja się nie znam na tych mechanizmach, ale widać, że karta jest szybsza, pewniejsza, lepiej traktowana.

- sprzęt rozdawany jest dosyć losowo
    Sprzedawany, nie rozdawany i jak widać jest tu prawidłowość, a nie loteria.

na pewno odbije się na wiarygodności tego sklepu
    Wątpię. Rozumiem, że ktoś jest zawiedziony ale promocje to wyścig szczurów, ludzie potrafią sobie nogi połamać pędząc po telewizor. Wiarygodności sklepu to nie naruszy. Spowoduje raczej częstsze przeszukiwanie zasobów.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

a ja chciałem w delikatny sposób napisać, że byliście zwyczajnie naiwni.....
    różnica w cenie to nie było 50pln....
    jasne, czyli osoby które nie są naiwne i dorosłe kupują tylko powyżej ceny sugerowanej przez producenta? a ci, którzy dostali obiektyw, TAK JAK POWINNI WSZYSCY, którzy dostali potwierdzenie zamówienia po jego opłaceniu, są po prostu szczęśliwymi naiwniakami?

nie wiem czego chcesz dowieść, ale jesteś chyba jedynym, który nie widzi nieprawidłowości w takim zachowaniu 'poważnego' sklepu. no ale życie ignorantów jest podobno dużo łatwiejsze

na koniec chciałbym wspomnieć, że mimo, iż maila dostałem ok 8 rano, do tej pory nie dostałem zwrotu pieniędzy...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Jak widać w praktyce nie jest to transfer taki natychmiastowy.
    Czytając posty można zauważyć, że pierwszeństwo miała płatność kartą. Ja się nie znam na tych mechanizmach, ale widać, że karta jest szybsza, pewniejsza, lepiej traktowana.

Sprzedawany, nie rozdawany i jak widać jest tu prawidłowość, a nie loteria.
    Można zauważyć, jak widać - to nie są żadne konkrety. Sorry. Konkretem jest dla mnie potwierdzenie zawarcia umowy. Niestety w regulaminie sklepu jest pokrętnie nazwane 'potwierdzeniem oferty zawarcia umowy' - czyli sklep może w każdej chwili wycofać się z każdego zamówienia. Nie polemizując już dłużej - jako osoba postronna czytając taki wątek nabrałbym poważnych wątpliwości co do rzetelności sklepu. eot z mojej strony

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Podejrzewam, że problem jest w tym Mtransferze bo to w końcu jest przelew. Na karcie blokada jest natychmiast. I pewnie płatności z kont doszły później niż z karty a pewnie najpierw zaliczali te zamówienia, gdzie była kasa u nich. Tak na logikę ale nie wiem czy dobrze rozumuję. Nie znam się na bankowości.
    Po mtransferze jakieś kilka sekund przychodził mail od nich że kasa doszła...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Dzwonilem do nich zaraz po otrzymaniu maila z pytanem gdzie qxxx jest teraz moja kasa i kiedy ja zobacze z powrotem na koncie, oraz co to za nabijanie ze nie ma.

Kase odesla w ciagu dwoch dni roboczych.
    A ze nie ma to nie ich wina bo nie wiedzieli ze tyle osob kupi, dostawcy wiecej w tej cenie nie maja.
    Jak mu powiedzialem, "ciezko zrobic w tresci ilosc produktw dostepnych" to nabral wody w usta i zaczal r-play ;/

Jak dal mnie malo wiarygodny sklep. Raz mnie nacieli i ostatni! !!

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Znaczy się ktoś tam musiał coś kombinować bo inaczej tego wyjaśnić się nie da.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Początki nałogu
    Miasto
    022

Sklep niepoważny! Ja żądałbym zadośćuczynienia w wysokości 3x ceny tego obiektywu. Na dodatek od soboty nie zwrócili kasy a jest już prawie wtorek! Przypominam, ze to Polska gdzie takie sytuacje nie powinny już nikogo bulwersowac.

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów