Tzn. będziesz wysyłał szkło jeszcze raz do serwisu ? Ciekawi mnie w jaki sposób taka operacja u nich przebiega skoro obiektyw nie radzi sobie teraz na dalsze dystanse , więc co nie sprawdzają tego ? Nie , no ja nic nie rozumiemQuo Vadis Sigmo ???
Tzn. będziesz wysyłał szkło jeszcze raz do serwisu ? Ciekawi mnie w jaki sposób taka operacja u nich przebiega skoro obiektyw nie radzi sobie teraz na dalsze dystanse , więc co nie sprawdzają tego ? Nie , no ja nic nie rozumiemQuo Vadis Sigmo ???
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Wysłałem szkło dzisiaj po raz pierwszy do serwisu ( dostrajać będą pod body ).
W karcie gwarancyjnej znalazłem wzmiankę, że szkło było już raz dostrajane pod jakieś starsze body więc to norma, że trzeba zestroić pod swoją puchę teraz
becekpl - tylko znajdź mi ze stajni canona takie jasne szkiełko używkę za 1300złBo ja nic ciekawego nie znalazłem ..
no wiesz ,jaka cena taka jakość, cudów nie ma
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
A jak się Sigma ładnie skalibruje pod body to będą cuda za małą kasę![]()
Mnie się chyba trafiła wybitnie dobra sztuka...Bo ani problemów z AF, ani mydła...
Słuchajcie jakiś gościu na Allegro napisał że sprzedaje Sigmę 30mm ale że to nowsza wersja z innym plastikiem - nie chropowatym. Czy jest coś takiego czy to ściema ?
I tak i nie. Sigma zmieniła jakiś czas temu deseń z plastyku a'la zamsz na plastyk 'gładki'. Ale nic więcej się oprócz tego nie zmieniło (tzn. były takie głosy na forum dotyczące 50/1.4, że AF jest w którejś z tych wersji gorszy).
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Taa, są te "nowe" wersje S30/1.4
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8