Strona 54 z 495 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

A ja mając 5mk1 wstrzymam się chyba z przesiadką na 6D. Jedyne co do mnie przemawia to więcej MP i zapewne lepsza czułość. Korpus nie jest wcale ani taki znowu mniejszy i lżejszy, AF pewnie znowu nie nadąży nawet za umiarkowanie szybko poruszającym się obiektem... No ale cóż... Poczekam na testy... Ciekawe jaki obrazek będzie generował.

Przesiadka z mk2 na 6D?? Ktoś naprawdę rozważa taką opcję?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Przesiadka z mk2 na 6D?? Ktoś naprawdę rozważa taką opcję?
    Gadżeciarz nowości :grin:

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Gadżeciarz nowości
    A ów "gadżeciarz" pewnie zechce sprzedać "stary" Mk I czy Mk II,
    dzięki czemu ktoś inny zdecyduje się na zakup aparatu FF,
    którego dotąd kupić sobie nie mógł/ nie chciał....

I zyskują na tym (prawie)* wszyscy - czyż nie?

* Oprócz tych, którzy grają na spadek cen wywołany słabym popytem,
    ale nie posądzam nikogo o tak szczwane wyrafinowanie!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 23-09-2012 o 10:30
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    I zyskują na tym (prawie(*)) wszyscy - czyż nie?
    Stracą na tym (jeśli można tutaj mówić o stracie) posiadacze 5Dm2, chcący opylić swojego lekko śmiganego grata, gdyż cena za jaką będzie gotowy nabyć go spragniony pełnej klatki lud cokolwiek się obniży. Już teraz mocno tłuczone piątki chadzają po 4500-4700
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

A mnie zastanawia marketingowe określenie "tania pełna klatka". Niektóre osoby tutaj też to połkneły. Jaka z 6D tania pełna klatka? , Przecież cena oscyluje wokół ceny mark II, który nigdy tani nie był i nie był tak nazywany.

A więc bełkot marketingowy robi ostro papkę z mózgu.

Wysłane z mojego GT-I9000
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    A mnie zastanawia marketingowe określenie "tania pełna klatka". Niektóre osoby tutaj też to połkneły. Jaka z 6D tania pełna klatka? , Przecież cena oscyluje wokół ceny mark II, który nigdy tani nie był i nie był tak nazywany.

A więc bełkot marketingowy robi ostro papkę z mózgu.

Wysłane z mojego GT-I9000
    Już o tym pisałem, ale dla przypomnienia chętnie powtórzę. W USA 6D kosztuje 2100 dolarów. W dniu premiery 5D kosztował 3300 dolarów, 5D Mark II kosztował 2700 dolarów, a 5D Mark III - 3500 dolarów. Jakby nie liczyć, 6D jest modelem najtańszym spośród wszystkich pełnoklatkowych lustrzanek Canona, jeśli uwzględnić ceny nowych modeli w dniu premiery. To, że z czasem cena spada, to oczywiste. To, że ceny modeli starszych i używanych są niższe, to oczywiste. To, że cena w złotówkach jest zależna od kursu walut i że w czasach 5D Mark II złotówka była dość mocna, to oczywiste. To, że statystycznie zarabiamy mało i 7 kawałków za aparat to sporo, to również oczywiste. Ale te wszystkie oczywistości w niczym nie wpływają na fakt, że 6D jest najtańszym pełnoklatkowym modelem od Canona.

Początki nałogu

nikt nie połyka bo każdy ma swój rozum. To jest przytaczanie tego o czym była mowa dużo wcześniej.
    Cena spadnie i to dużo jak tylko się pojawi w sklepach. To jest normalne zjawisko spadków cen jak będzie wszędzie dostepny. I pewnie wyjdzie mniej niż 7800 zł. 5D II widać ile kosztuje obecnie, a ile kosztował po premierze. Teraz w sklepach są ceny zawyzone na 5D II bo nawet po 7400 zł to już przesada.
    Jak zostanie wycofany to 6D będzie go godnie zastępował w cenie dużo mniejszej za pare miesięcy niż 5D II i wtedy będzie tanią pełna klatką. To samo dzieje się z nikon d600 pare dni i ceny poszły w dół od dnia premiery. A jeszcze nie wszędzie jest dostępny w sklepach. Canon nie pozwoli sobie i ceny będą niższe niż nikona. Zgadzam się ze strideer. Ta kwestia była już poruszana w tym wątku i bardzo ładnie to opisał. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 23-09-2012 o 16:12

Uzależniony Awatar jac+

Ku pokrzepieniu serc w temacie taniej pełnej klatki: dziś po 10 latach własnoręcznie reanimowałem Prakticę BCA ze stałką 50/1.8 . Z niedzielnym pozdrowieniem!
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Ku pokrzepieniu serc w temacie taniej pełnej klatki: dziś po 10 latach własnoręcznie reanimowałem Prakticę BCA ze stałką 50/1.8 . Z niedzielnym pozdrowieniem!
    to gratulacje że reanimacja się powiodła i również pozdrówki niedzielne

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Pozdówka
    Miałem - wspominam fatalnie. Na szczęście po stosunkowo niedługich męczarniach z tym czymś wymieniłem na 650-tkę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 54 z 495 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów