W poprzdniej wersji działało to bez ustawiania w ML. Po prostu jak miałeś włączony tryb ostrzenia w LV, to podczas filmowania wystarczyło wcisnąć AF-On.
W poprzdniej wersji działało to bez ustawiania w ML. Po prostu jak miałeś włączony tryb ostrzenia w LV, to podczas filmowania wystarczyło wcisnąć AF-On.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Witam. Uczę się już tydzień ML na 60d. Chciałem ustawić sobie taką opcję w podmenu Prefs 3 opcja Arrow/SET shortcuts ale nie potrafię jej uruchomić. Chodzi mi dokładnie o jasność LCD. Co trzeba wciskać? Widzę Toggle w. METERING btn. ale co dalej?
CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II
Hacked! The Magic Lantern Team Cracks the EOS 7D Ť Canon Rumors
ML w 7d coraz bardziej prawdopodobne![]()
To by było ciekaweGdyby jeszcze w pełni dobrali się do 2 procków...
![]()
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Kończy mi się gwarancja (albo już się skończyła) wiec myślę aby sobie przetestować ML.
(Niestety najpierw muszę zupgradować firmware do 1.1.1,przed czym trochę się wacham...) :
1. Co daje ML na 500D dodatkowego (w porównaniu do standardowego firmware'u) w trybie filmowania?
Z tego co wyczytałem to można zmieniać ISO i Przysłonę. Coś jeszcze?
2. Da radę np filmować w Full HD w 30fps (standardowo jest tylko bodajże 20fps przy 1080p)?
4. Czy są jakieś udokumentowane przypadki uszkodzenia sprzętu przez zabawy z ML?
5. Czy jest opcja uruchamiania aparatu bez ML mając go zainstalowanego?
Chodzi mi tutaj o przypadek gdy chce robić zdjęcia więc ML nie jest mi potrzebne - uruchamiam bez ML.
Chcę nagrywać to uruchamiam z ML.
Ktoś wcześniej pisał, że uruchomienie aparatu z przyciskiem wyzwalania migawki do połowy nie uruchamia ML. Działa to dalej?
500D + BG-E5| 18-55 IS | EF 70-200 f/4 USM | Panasonic FZ7 + Raynox DCR-250
1. Wiele przydatnych rzeczy, warto zainstalować a w zasadzie wgrać na kartęTutaj może coś więcej - userguide [Magic Lantern wiki]
2. Niestety nie da się, video HDR też nie ma dla 500D.
4. Nie słyszałem.
5. Wystarczy podczas włączania aparatu przytrzymać przycisk SET i ML zostanie pominięty.
Sam używam 500D z ML, wszystko działa ok.
1 Przede wszystkim możliwość manualnego ustawiania przysłony, migawki, iso, WB w Kelwinach co 100 i poziom dźwięku. A także ilość bitów/s. Co najlepsze w nowej wersji (2.3), że nie musisz za każdym razem wchodzić do menu. Przysłaniając czujnik gaszenia wyświetlacza zmieniasz funkcje przycisków lewo/prawo góra/dół. Zmieniasz nimi iso wb migawkę i przysłonę.
2 nie da rady 30fsp
4 nie słyszałem o tym aby ktoś zepsuł aparat przez ML
5 jest opcja gdy włączasz aparat naciskasz i trzymasz SET Ale po co? Jest to oprogramowanie które pomaga a nie przeszkadza robić fotki. Np. focus peak, zegarek na wyświetlaczu. Założyłem wątek aby opisywać tam funkcje, ale coś cienkohttp://www.canon-board.info/oprogram...funkcji-85526/
Też tak na początku myślałem, ale po wgraniu już się z nim nie rozstaję
Zaktualizuj firmware i instaluj - świetna sprawa.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 21-09-2012 o 14:27
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
A jak to wygląda z nagrywaniem z ustawieniami manualnymi - można zmieniać np tylko przesłonę a pozostałe parametry ustawiają się same czy wszystko musimy ustawiać ręcznie?
500D + BG-E5| 18-55 IS | EF 70-200 f/4 USM | Panasonic FZ7 + Raynox DCR-250
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II