5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Palnik w górę i na boki tylko najlepiej żeby ściany były białe) i dobieraj wyższe ISO do zdjęć z lampą (tak, wyższe
- wydobędziesz więcej naturalnego światła zastanego).
Powodzenia
Sale weselne z rzadka są białe a już ze świeczką szukać te które mają białe ściany.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Dziękuje za wskazówki :-) !
jutro "ogarnęłam" sobie modela (prócz ślubów na które przyjdzie pora jak się zaprzyjaźnię z nowym sprzętem do końca :-p uwielbiam fotografować dzieci i na tym też chce się skupić :-) ) więc będę próbować :-) a ślub prawdopodobnie będę miała pod koniec października ...strach się bać ale młodzi i tak nie chcieli fotografa ani kamerzysty ( :-o ) więc spokojnie mogłam się wcisnąć oczywiście wiedzą że póki co zielona jestem![]()
Jeszcze raz dziękuje za wszystkie rady i wskazówki![]()
Canon 70D + Canon 50mm 1.8
Adino - jestem ciekawa jak sobie w takiej sytuacji radzić podpowiesz ?![]()
Canon 70D + Canon 50mm 1.8
nic nowego nie odkryjęlampe chowam do torby podbijam czułość i jazda
![]()
na mojego pecha musiałem walczyc tylko z 24-70L ale spokojnie dało rade ISO 6400-10000 i wspomagałem się świecidełkami orkiestry (po zachodzie słońca bo jak jeszcze wpadało światło słoneczne to i na 3200 spokojnie dało rade przy f 3,2) niestety sufit to tylko 4 energooszczędne żarówki + kilka lamp na ścianach wiec światła tam nie było za dużo.....ja nie miałem tutaj żadnego jasnego szkła wiec musiałem podbić ISO
heh no ja nie przepadam za takimi salami każda murowana tylko nie stodoła :P
w zeszłym roku miałem okazje focić tutaj http://images50.fotosik.pl/515/bc3755eba89b0027gen.jpg
czarne ściany i czarny sufit)
A na serio, to poprzednia (góralska chata?), nie była taka zła. Dorzuć kilka luster wielkości dziecka, sufit na różnych wysokościach, i szmaty imitujące "coś", kolory rgb, pomysłowość Polaków nie ma granic.