Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: YN-560 ii vs YN-565EX

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Domyślnie Odp: YN-560 ii vs YN-565EX

Decydując się na 560, czy 565 wiele bym nie ryzykował. Ja chciałem jednak 568, a to jest nowy, niesprawdzony jeszcze wynalazek i na tym miałoby polegać ryzyko. Do strobingu zapewne bym się nie zastanawiał, skoro jednak ma to być moja podstawowa lampa, bardziej wierzę w TTL'a, czy HSS'a przygotowanego przez Metz'a. Kilka razy czytałem poza tym na tym i nie tylko na tym forum, aby zwracać uwagę na gwarancję, co szczególnie w przypadku nowego wyrobu może mieć duże znaczenie.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    więc w przypadku 568 w jaki zewnętrzny wyzwalacz najlepiej się zaopatrzyć?
    p.s. jeśli ktoś by robił te zamówienia z ebaya to byłbym chętny się przyłączyć czy coś
    Jakoś w najbliższym czasie będę kupował z ibaja 568EX - też Kupujesz, czy już Masz?

Przy okazji pytanko, ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z użyszkodnikiem hkyongnuophotoequipment na ebay'u? Bo od niego chciałbym zanabyć 586... Wygląda na jakiś "firmowy" profil
    Ostatnio edytowane przez brzoza ; 20-09-2012 o 15:57

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez brzoza Zobacz posta
    ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z użyszkodnikiem hkyongnuophotoequipment na ebay'u? Bo od niego chciałbym zanabyć 586... Wygląda na jakiś "firmowy" profil
    Z wymiany e-maili wynika, że chętnie napisze "gift" na paczce i określi wartość np. na 40$..
    Natomiast ten również nie wygląda najgorzej: yongnuo.store i osobiście 565EX kupię chyba u niego, tym bardziej że jest opcja "or best offer" i można spróbować zaproponować np. 130$..

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Następcą podejrzewam że będzie Yongnuo 600EX

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

a wiadomo kiedy ??

bo co jak co ta lampa z hss za te pieniądze jest to rozważenia )

jak ktoś kupi niech się pochwali i zrobi jakiś mały test

Pełne uzależnienie

hss jest juz 568, nie ma tylko gniazda dla battery packa

Cytat Zamieszczone przez Bart Zobacz posta
    Z wymiany e-maili wynika, że chętnie napisze "gift" na paczce i określi wartość np. na 40$..
    Natomiast ten również nie wygląda najgorzej: yongnuo.store i osobiście 565EX kupię chyba u niego, tym bardziej że jest opcja "or best offer" i można spróbować zaproponować np. 130$..
    Witam,
    jeśli tu zaglądacie jeszcze czy udało się komuś sciągnąć te lampy?
    Mam pytanie odnośnie własnie sciagania z Chin. Czy jak kupujący podaje nizsza wartość i jako gift udaje się Wam uniknąc cła i z tego co czytałam vatu? Czy tez zalezy na kogo trafi na granicy? Macie jakies doswiadczenia z sciagania z Chin? ktokolwiek?
    No bo jak dodadza cło i vat to u sumie wyjdzie podobnie jak w Pl ( no a tu jest gwarancja). Zastanwaiam sie nad tymi lampami 565 lub 568 (moja pierwsza pierwsza) w Pl troche za duzo dla mnie a w China to fajna cena No ale ja nówka jestem i nie mam zupełnie pojecia o tym wiec pytam bardziej doswiadczonych wyjadaczy

Takie pytanie odnosnie tej lampy YN560 II czy w trybie s1 będzie ona wyzwolona błyskiem z innej jakiejkolwiek lampy czy jeżeli chciał bym tak zrobić to musiał bym tą chińską ustawić na s1 a 2ga musi mieć tryb Master ?

Pełne uzależnienie

może być wyzwolona z dowolnej lampy

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów