Fantastyczny aparat w podróże (SD, gps), do studio (wi-fi) i jako backup. Oczywiście standardowo coś namieszali, ale jest naprawdę dobrze.
Jeśli będzie opcja zmiany matówki na precyzyjną szykuje się idealny sprzęt pod Zeissy i TS-E :-)
Fantastyczny aparat w podróże (SD, gps), do studio (wi-fi) i jako backup. Oczywiście standardowo coś namieszali, ale jest naprawdę dobrze.
Jeśli będzie opcja zmiany matówki na precyzyjną szykuje się idealny sprzęt pod Zeissy i TS-E :-)
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
O przestan z tymi cynicznymi komentarzami. Kazdy ma inne potrzeby. Jak bym lecial na f5 to tez by mi nie bylo wiecej niz 1/400 potrzebna. Cykasz kotlety tym magicznym aparatem?
Jak ide z para w plener to czasem cykam na f1.4 a czasem na f16.
Grunt w tym ze taki czas migawki to kolejne ogranicznie a nie chce placic za nowy aparat ktory bedzie mnie ograniczal bardziej niz stary i nie wazne czy przyda mi sie to w 1% czy w 0.01% fotek ktore robie bo ta jedna fotka na tysiac ktora moge stracic moze byc byc ta najlepsza z tysiaca.
Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 17-09-2012 o 23:50
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Zgadzam się z kolegą Akustykiem. Gdybym miał dzisiaj wymieniać mój starzejący się 5D to bym się bardzo poważnie zastanawiał nad 6D. Ma właściwie to wszystko czego mi brakuje w 5D i raczej nie ma, jak dla mnie, wad. Może czas 1/8000s by się czasem przydał ale to raczej rzadko więc ten brak nie dyskwalifikuje aparatu.
Brak wizjera 100%? Nie ma to dla mnie znaczenia - noszę okulary więc trzymam oko z dala od wizjera więc i tak nie widzę całości kadru naraz.
Więcej punktów AF? 5D mnie nigdy nie zawiódł. Większość zdjęć robię na środkowym czujniku więc większa jego czułość w 6D to piękna sprawa.
Do tego 6D jest mniejszy i lżejszy i ma GPS. Świetny aparat dla amatora-pstrykacza jak ja.
Gdy kupowałem 5D lata temu nie miałem wyboru - był to jedyny FF dostępny za jeszcze w miarę normalne pieniądze dla przeciętnego zjadacza chleba. Dzisiaj można prawie przebierać jak w ulęgałkach i to cieszy. 6D to znak, że wszystko idzie w dobrym kierunku i za parę lat wrócimy do lat 80-tych czyli, że (prawie) wszystkie DSLRy będa miały wreszcie taki sam rozmiar klatki jak stare analogi.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
gdzieś przeczytałem, że u nas ma kosztować 8600
prosty rachunek: 2000$ x 3= 8600