Strona 16 z 495 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bardzo fajna puszka. Szkoda, że nie 100% wizjer i że nie ma dwóch slotów na karty. Poza tym kto im kazał pozamieniać kolejność przycisków u góry?
    Fajnie że jest wi-fi, gps, małe rozmiary, zdalne sterowanie, cicha migawka, mega czuły punkt środkowy, Iso jak w 5d3 wow. Idealne body w podróż, lub drugie body/zapasowe.
    Ostatnio edytowane przez luc_october ; 17-09-2012 o 14:10

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

a z ta kolejnoscia przyciskow to faktycznie zonk. i brak kompensacji flesza na wierzchu to IMHO killer dla kotletowych zastosowan tego korpusu.

natomiast jesli chodzi o sam nowy uklad...

jak zywo powrot do przeszlosci...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    A ile czasu faktycznie taki GPS potrzebuje na "zlapanie" satelitow? Duzo pradu bedzie to zarlo?
    Mam Canona D20 (taki niby podwodny) . Ma GPSa. Pierwszy fix danego dnia - po dwu trzech dniach nieużywania GPSa - trwa ok. 60-90 sek. Potem zazwyczaj 10-20 sek maks. Chyba , że jest ustawiony w tryb "trackloga" ( zapis sladu), wtedy w zasadzie stale ma pozycję. Nie mam pojecia , co to za chipset, ale wyraźnie zuzywa baterię i nie powinno się szacować czasu działania na więcej niż kilka godzin w trybie ciągłej rejestracji pozycji. Przecietne GPSy Garmina zuzywają ok 50-100 uA pradu, też zaleznie od trybu dokładności pozycji ( WAAS / EGNOS lub bez ).
    Warto jednak pamiętać, że (przynajmniej w D20) więcej prądu zużywa nastawienie oświetlenia ekranu na max.
    Pozdrawiam Krzysztof
    Ostatnio edytowane przez soko ; 17-09-2012 o 14:25
    60D, 5Dmk III, C 24-105, S 150-500, C 50/1.8, EX 430 II,
    D 20, G1Xmk I, C M5 + Tamron 18-400 ,

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    brak kompensacji flesza na wierzchu to IMHO killer dla kotletowych zastosowan tego korpusu.
    http://3.static.img-dpreview.com/rev...lcdpanel02.jpg
    Jeśli mnie wzrok nie myli, kompensacja flasza została w tym samym miejscu, co jest w 5DII
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jeśli mnie wzrok nie myli, kompensacja flasza została w tym samym miejscu, co jest w 5DII
    To nie jest fota z 6D.

Najbardziej przygrzali ze zmiana trybu AF ... obawiam sie ze ciezko bedzie dostać tam palcem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    no nie w moim 5D mkII.

ten panelik na zdjeciu wyzej jest z 30D. Canon juz raz zmienil rozlozenie tych knefli na etapie 30D -> 40D (juz na ten temat bluzgalem podowczas), teraz widac znowu miesza...

dla porownania:

30D

40D
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-09-2012 o 14:37
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (..) (juz na ten temat bluzgalem podowczas), teraz widac znowu miesza...
    Bluzgać to dopiero będą osoby które będą tych body używać naraz z innymi...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Bluzgać to dopiero będą osoby które będą tych body używać naraz z innymi...
    nawet mi nie mow. jak pol roku juz mam 5D mkII, a na plenerki, bylo nie bylo, wyprowadzam regularnie 2-3 razy w tygodniu, tak nadal zdarza mi sie nieprawidlowo przestawic tryb seryjny, tzn. zrobic to tak jak w 5D mkI (bo normalnego rozwiazania MLU oczywiscie zaden z tych korpusow nie ma szczesliwie mkII ma chociaz My Menu)

tak serio, to uwazam tego typu zmiany za jeden z najgorszych pomyslow. nikt na to nie zwroci uwagi w prospekcie reklamowym, w sklepie, w recenzjach online... ale uzytkownik nie ma szansy uniknac szewskiej pasji, jak juz zacznie aparatu uzywac i knefle dzialaja nie tak, jak jest przyzwyczajony. jeszcze mnie, jako pocztowkowcowi, z szybkostrzelnoscia nie przekraczajaca 1 foty na minute (w trybie burst ), to az tak nie przeszkadza. ale jesli ktos zarabia na szybkim robieniu foto, to moge tylko wspolczuc...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-09-2012 o 14:47
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Dokupienie 5D3 sprawilo, ze jeszcze dzis czasami myle sie z ta puszka i szukam guzika do powiekszenia... a przeciez zmiany guzikologi w 5D3 wzgledem 5D2 sa niemal ze kosmetyczne. To co zrobili w 6D bedzie powodem do lawiny niecenzuralnych slow w czasie fotografowania, zwlaszcza u tych ktorzy przyzwyczaili sie do serii 5D ..
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 17-09-2012 o 14:55

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Dokupienie 5D3 sprawilo, ze jeszcze dzis czasami myle sie z ta puszka i szukam guzika do powiekszenia... a przeciez zmiany guzikologi w 5D3 wzgledem 5D2 sa niemal ze kosmetyczne. To co zrobili w 6D bedzie powodem do lawiny niecenzuralnych slow w czasie fotografowania, zwlaszcza u tych ktorzy przyzwyczaili sie do serii 5D ..
    Przeżyliśmy wojny, loty w kosmos i Facebooka. Temu też damy radę, przetrwamy!

Strona 16 z 495 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów