EOS - conditio sine Kwanon...
Nie napisałeś. I ja się nie odnosze do tego czego nie napisałeś. Napisałeś, że możliwości 6D są nieadekwatne do warunków pracy kotleciarzy, co wydaje mi się wielce pochopne. Jeśli AF będzie sprawny przy -3EV, jego celność będzie na poziomie 5DII, lub nieco lepsze, a natywne ISO25600 da nadzieję na poprawę jakość ISO6400 z 5DII, to jest to sprzet adekwatny do warunków pracy kotleciarza.
Oczywiście, jeśli chce się wyglądać profi, to powinno się szukac większej gabarytowo puszki.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
zamykając temat GPS - jak w ciągu tygodnia odwiedzam kilka podobnych wiosek w Jordanii czy innym kraju, często nie pamiętam gdzie dokładnie zrobiłem tą fotę - może pamięć mam już złą![]()
Ostatnio edytowane przez acidjazz ; 17-09-2012 o 11:52
C5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35
Ja patrzę na to trochę inaczej. Gdy nie było 5D3 foty trzeba było robić 5D1 oraz 5D2 godząc się na ich ułomności związane z AF. Dziś już nie trzeba rzeźbić w .. błocie i można sobie pozwolić na zakup profesjonalnej puszki, która zamiast utrudniać, ułatwi nam pracę ... no i nie kosztuje tyle co seria 1D. Niestety ale 6D nawet pomimo zakresu pracy AF od -3 EV wciąż będzie utrudniał tym pojedynczym sensorem krzyżowym ...
Po ciemku i tak nie widać ..
Ostatnio edytowane przez Czacha ; 17-09-2012 o 11:56
Do czasu wypuszczenia testów 6D musisz zapytać wróżbity Macieja Wróżbita Maciej - 7.XI.2010 - YouTube
Sam chcę kupić 5d II. 6D w Polsce dostępny pewnie będzie w styczniu, bo Canon zawsze ma poślizgi. Sądzę, że nie warto czekać po to aby zapłacić więcej za aparat, który na pewno nie będzie rzucał na kolana jakością zdjęć w stosunku do 5D II. Przecież przewaga jakościowa zdjęć nowego 5D III jest zauważalna tylko i wyłącznie na najwyższych czułościach (od ISO 6400). Pomijam oczywiście AF.
zabezpieczyłem się na taką ewentualność i nie wpisałem konkretnego modelu tylko cenę (7,5k), poza tym o ile mi wiadomo 6D nie jest oficjalnym następcą 5d ll więc nie rozumiem dlaczego ma nagle zniknąć z rynku skoro nie zniknął po pojawieniu się 5d lll i z tego co wiem 5d ll i lll są równolegle produkowane ...
Ostatnio edytowane przez centur ; 17-09-2012 o 12:03