Strona 8 z 495 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i jest silent mode. Działający pkt AF tylko środkowy, ale jestem już przyzwyczajony Ma mikroregulację, bo nie mogę znaleźć ?
    AF-MA
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    nigdy nie zakumam po kiego ten GPS, 5 lat temu trzaskałem foty na 2 końcu świata i do dziś pamiętam ich dokładną lokalizację tak, że mogę wam wskazać w google earth te miejsca, no chyba ze foty trzaskasz w środku dżungli lub na saharze ...
    Bo to jest dość wygodne - otwierasz plik w Lightroomie i od razu masz go na mapie, nie musisz nic szukać ani nic samemu przyporządkowywać.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    A mozesz wskazać w którym miejscu napisałem że 5D lub 5DII były profesjonalnymi puszkami przeznaczonymi do zawodowej pracy?
    Nie napisałeś. I ja się nie odnosze do tego czego nie napisałeś. Napisałeś, że możliwości 6D są nieadekwatne do warunków pracy kotleciarzy, co wydaje mi się wielce pochopne. Jeśli AF będzie sprawny przy -3EV, jego celność będzie na poziomie 5DII, lub nieco lepsze, a natywne ISO25600 da nadzieję na poprawę jakość ISO6400 z 5DII, to jest to sprzet adekwatny do warunków pracy kotleciarza.
    Oczywiście, jeśli chce się wyglądać profi, to powinno się szukac większej gabarytowo puszki.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

zamykając temat GPS - jak w ciągu tygodnia odwiedzam kilka podobnych wiosek w Jordanii czy innym kraju, często nie pamiętam gdzie dokładnie zrobiłem tą fotę - może pamięć mam już złą
    Ostatnio edytowane przez acidjazz ; 17-09-2012 o 11:52
    C5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35

Uzależniony Awatar kaindox

w ciągu miesiąca muszę kupić 5d ii z dotacyjnej kasy, radzicie czekać czy się śpieszyć ??? :-?
    Słyszałem że są problemy jak się kupi inny sprzęt niż ten co w biznesplanie, jeśli to prawda to lepiej nie czekać aż go zabraknie na półkach.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Jak w ciagu miesiaca to nie widze wyboru bo ten aparat do grudnia sie nie pojawi.
    Wiesz MKII nie przestal robic zdjec dzis rano.
    wiem nie zrozumiałeś do końca, chodzi mi o to czy cena 5d ll pójdzie w górę czy w dół wobec pojawienia się 6D????

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Napisałeś, że możliwości 6D są nieadekwatne do warunków pracy kotleciarzy, co wydaje mi się wielce pochopne. Jeśli AF będzie sprawny przy -3EV, jego celność będzie na poziomie 5DII, lub nieco lepsze, a natywne ISO25600 da nadzieję na poprawę jakość ISO6400 z 5DII, to jest to sprzet adekwatny do warunków pracy kotleciarza.
    Ja patrzę na to trochę inaczej. Gdy nie było 5D3 foty trzeba było robić 5D1 oraz 5D2 godząc się na ich ułomności związane z AF. Dziś już nie trzeba rzeźbić w .. błocie i można sobie pozwolić na zakup profesjonalnej puszki, która zamiast utrudniać, ułatwi nam pracę ... no i nie kosztuje tyle co seria 1D. Niestety ale 6D nawet pomimo zakresu pracy AF od -3 EV wciąż będzie utrudniał tym pojedynczym sensorem krzyżowym ...

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Oczywiście, jeśli chce się wyglądać profi, to powinno się szukac większej gabarytowo puszki.
    Po ciemku i tak nie widać ..
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 17-09-2012 o 11:56

Uzależniony Awatar kaindox

wiem nie zrozumiałeś do końca, chodzi mi o to czy cena 5d ll pójdzie w górę czy w dół wobec pojawienia się 6D????
    Do czasu wypuszczenia testów 6D musisz zapytać wróżbity Macieja Wróżbita Maciej - 7.XI.2010 - YouTube

Coś już napisał

w ciągu miesiąca muszę kupić 5d ii z dotacyjnej kasy, radzicie czekać czy się śpieszyć ??? :-?
    Sam chcę kupić 5d II. 6D w Polsce dostępny pewnie będzie w styczniu, bo Canon zawsze ma poślizgi. Sądzę, że nie warto czekać po to aby zapłacić więcej za aparat, który na pewno nie będzie rzucał na kolana jakością zdjęć w stosunku do 5D II. Przecież przewaga jakościowa zdjęć nowego 5D III jest zauważalna tylko i wyłącznie na najwyższych czułościach (od ISO 6400). Pomijam oczywiście AF.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Słyszałem że są problemy jak się kupi inny sprzęt niż ten co w biznesplanie, jeśli to prawda to lepiej nie czekać aż go zabraknie na półkach.
    zabezpieczyłem się na taką ewentualność i nie wpisałem konkretnego modelu tylko cenę (7,5k), poza tym o ile mi wiadomo 6D nie jest oficjalnym następcą 5d ll więc nie rozumiem dlaczego ma nagle zniknąć z rynku skoro nie zniknął po pojawieniu się 5d lll i z tego co wiem 5d ll i lll są równolegle produkowane ...
    Ostatnio edytowane przez centur ; 17-09-2012 o 12:03

Strona 8 z 495 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów