Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Obiektywy Samyang

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Obiektywy Samyang

Cytat Zamieszczone przez Majkes Zobacz posta
    [...]A z mojego doświadczenia wiem, że po wprawieniu się z live view i powiększeniem trafiam praktycznie zawsze, co kto lubi.
    A mozna spytać co w ten sposób fotografujesz i na jakich przysłonach? Niezależnie od tego jak to drzewiej bywało, autofocus spowodował rewolucję w fotografowaniu dynamicznych scen. Choćbyś nie wiem jak się wytężał , z manualem 85@1.4 nie poszalejesz nawet w połowie tak jak ze szkłem posiadającym sprawny AF. Ten Samyang daje piękny obrazek, ale do pewnych zastosowań po prostu się nie nadaje.

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Obiektywy Samyang

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    A mozna spytać co w ten sposób fotografujesz i na jakich przysłonach? Niezależnie od tego jak to drzewiej bywało, autofocus spowodował rewolucję w fotografowaniu dynamicznych scen. Choćbyś nie wiem jak się wytężał , z manualem 85@1.4 nie poszalejesz nawet w połowie tak jak ze szkłem posiadającym sprawny AF. Ten Samyang daje piękny obrazek, ale do pewnych zastosowań po prostu się nie nadaje.
    Oczywiście, jednak ja robię portrety i zupełnie mi brak AF nie przeszkadza. Przyszłony to 90% 1.4 i 2.0/ Medium format sobie radzi to czemu ja mam nie . Praca z samyangiem jest dla mnei szybsza i pewniejsza niż wcześniej na 50 1.8

Przykładowe foty które zrobiłem samyangiem:

Ostatnio edytowane przez Majkes ; 20-09-2012 o 17:29

Uprawnienia umieszczania postów