Szukałem i nie znalazłem. Czy jest możliwość automatycznej synchronizacji wybranego katalogu przy starcie programu?
Nie chodzi mi o auto-import bo nie potrzebuje przenosić zdjęć z jednego katalogu do drugiego tylko po to żeby lightroom je zobaczył.
Szukałem i nie znalazłem. Czy jest możliwość automatycznej synchronizacji wybranego katalogu przy starcie programu?
Nie chodzi mi o auto-import bo nie potrzebuje przenosić zdjęć z jednego katalogu do drugiego tylko po to żeby lightroom je zobaczył.
Jeżeli komputer ma 4GB RAM i 1GB VRAM to procesor ma 5GB do obsłużenia. Ponieważ może zaadresować tylko 4GB, 1GB RAM nie zostanie w ogóle użyty.
To ile pamięci operacyjnej zarezerwuje OS a ile zostanie udostępnione aplikacjom, zależy od wielu czynników i będzie różne pomiędzy różnymi maszynami.
Nie rozumiem o co Ci tutaj chodzi. Co takiego napisałem co by miało sugerować że jestem w stanie napisać program i to w 5 linijkach, który miałby zaprzeczyć to o czym mówię???
--- Kolejny post ---
Nie ma takiej opcji. Były takie propozycje, możesz dodać swój głos na stronie Adobe.
Dla zainteresowanych, nowy 4.2RC jest do ściągnięcia.
Ostatnio edytowane przez rOOmak ; 31-08-2012 o 19:30
To nie OT, to tylko uwaga że jeśli masz 4GB to warto pomyśleć o 64bitowym systemie
Link do dokumentacji Microsofta opisujący ile pamięci jest dostępne dla aplikacji w systemach 32 bitowych i 64bitowych trzeba jeszcze wiedzieć co czytać więc proponuję pierwsze trzy lub nawet tylko pierwszy wiersz tabelki - aplikacja w systemie 32bitowym ma dostępne 2GB pamięci, 3GB przy sztuczkachjak włączysz sztuczki i jeśli zadziałają.
To ile pamięci zostanie użyte przez system, a ile udostępnione dla aplikacji nie zależy od "bardzo wielu czynników" a jedynie od architektury procesora i systemu operacyjnego.
Memory Limits for Windows Releases
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień