Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar artirus
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Szukałem i nie znalazłem. Czy jest możliwość automatycznej synchronizacji wybranego katalogu przy starcie programu?
    Nie chodzi mi o auto-import bo nie potrzebuje przenosić zdjęć z jednego katalogu do drugiego tylko po to żeby lightroom je zobaczył.

Uzależniony

I znowu idzie OT...
    System 32bitowy jest zaprogramowany do obsługi 32bitowego procesora który ma 4GB przestrzeni adresowej.
    Jeżeli komputer ma 4GB RAM i 1GB VRAM to procesor ma 5GB do obsłużenia. Ponieważ może zaadresować tylko 4GB, 1GB RAM nie zostanie w ogóle użyty.
    To ile pamięci operacyjnej zarezerwuje OS a ile zostanie udostępnione aplikacjom, zależy od wielu czynników i będzie różne pomiędzy różnymi maszynami.
    Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeśli jest tak jak piszesz to po prostu napisz pieciolinijkowy program który zaalokuje te mityczne 4GB i wypełni danymi
    Nie rozumiem o co Ci tutaj chodzi. Co takiego napisałem co by miało sugerować że jestem w stanie napisać program i to w 5 linijkach, który miałby zaprzeczyć to o czym mówię???

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez artirus Zobacz posta
    Szukałem i nie znalazłem. Czy jest możliwość automatycznej synchronizacji wybranego katalogu przy starcie programu?
    Nie chodzi mi o auto-import bo nie potrzebuje przenosić zdjęć z jednego katalogu do drugiego tylko po to żeby lightroom je zobaczył.
    Nie ma takiej opcji. Były takie propozycje, możesz dodać swój głos na stronie Adobe.

Dla zainteresowanych, nowy 4.2RC jest do ściągnięcia.
    Ostatnio edytowane przez rOOmak ; 31-08-2012 o 19:30

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    I znowu idzie OT...
    System 32bitowy jest zaprogramowany do obsługi 32bitowego procesora który ma 4GB przestrzeni adresowej.
    Jeżeli komputer ma 4GB RAM i 1GB VRAM to procesor ma 5GB do obsłużenia. Ponieważ może zaadresować tylko 4GB, 1GB RAM nie zostanie w ogóle użyty.
    To ile pamięci operacyjnej zarezerwuje OS a ile zostanie udostępnione aplikacjom, zależy od wielu czynników i będzie różne pomiędzy różnymi maszynami.

Nie rozumiem o co Ci tutaj chodzi. Co takiego napisałem co by miało sugerować że jestem w stanie napisać program i to w 5 linijkach, który miałby zaprzeczyć to o czym mówię???
    To nie OT, to tylko uwaga że jeśli masz 4GB to warto pomyśleć o 64bitowym systemie
    Link do dokumentacji Microsofta opisujący ile pamięci jest dostępne dla aplikacji w systemach 32 bitowych i 64bitowych trzeba jeszcze wiedzieć co czytać więc proponuję pierwsze trzy lub nawet tylko pierwszy wiersz tabelki - aplikacja w systemie 32bitowym ma dostępne 2GB pamięci, 3GB przy sztuczkach jak włączysz sztuczki i jeśli zadziałają.
    To ile pamięci zostanie użyte przez system, a ile udostępnione dla aplikacji nie zależy od "bardzo wielu czynników" a jedynie od architektury procesora i systemu operacyjnego .
    Memory Limits for Windows Releases
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów