Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Raw Image Task do nowych aparatów

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Raw Image Task do nowych aparatów

Już znalazłem rozwiązanie: BreezeBrowser Pro, program konwertuje raw do jpg w sposób "jak z puszki" :-) Co prawda trochę kosztuje (69.95 $) ale warto ponieważ obsługuje nowe aparty. Program pozwala również na prostą korekcję zdjęć na plikach raw. Co ciekawe, to można zmieniać również Picture Style, które wyglądają dokładnie tak jak w ZoomBrowserEX. W ogóle jpg z rawa (oraz raw) wygląda identycznie jak ten z ZommBrowserEx. Jak to jest, że program tej firmy (mała i niezależna) pozwala na uzyskanie jpga/rawa tak samo jak opragrowanie Canona (a więć firmowe), a duże molochy, Adobe i inni, nie potrafią uzyskać takiej zgodności? Wytłumaczy mi ktoś?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Cytat Zamieszczone przez Luke_sil Zobacz posta
    Wytłumaczy mi ktoś?
    Inżynieria odwrotna

Rzeczywiście zdumiewające podobieństwo kolorów!

Skoro już wydałeś tych 70$ to warto wypróbować 'Extract embedded JPEGs... Shift+Ctrl+X' - nie ma nic szybszego i wierniejszego puszce! ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Inżynieria odwrotna

Rzeczywiście zdumiewające podobieństwo kolorów!

Skoro już wydałeś tych 70$ to warto wypróbować 'Extract embedded JPEGs... Shift+Ctrl+X' - nie ma nic szybszego i wierniejszego puszce! ;-)
    Aha, rozumiem. Jak zwykle maczali w tym palce ruskie ;-), że jak zrobię zdjęcie samolotowi Tu-4, to na jpg będę miał Boinga B-29. Jeszcze nie wydałem, ale się przymierzam. Chodziło mi o to, że również plik raw wygląda jak jpg z aparatu, a w innych programach zawsze jest jest coś z nim nie tak.

Uprawnienia umieszczania postów