Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 92

Wątek: sigma 30 1.4 , proszę o opinie

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: sigma 30 1.4 , proszę o opinie

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Czego oczekujesz od obiektywu za 1700pln ? Że każda sztuka będzie miała podpis technika, który ją składał ? Że podpisze się pod każdym egzemplarzem kontroler jakości ? To sprzęt dla ludu, w dodatku kundel dla ludu niezamożnego. Jak chcesz kupować w ciemno, bez konieczności wybierania dobrej sztuki z pudełka, to Leica. Jest kontrola, jest podpis, jest pewność i jest cena.
    No to po kolei: od sprzętu za 1700zł skoro jest nowy i prosto z fabryki oczekuję: prawidłowego działania zgodnego z jego założeniami projektowymi. To dużo? Nie sądzę. Piszesz, że to kundel dla ludu niezamożnego, tyle, że rozrzut jakościowy jest też wśród eLek, które z założenia mają być LUXURY. Wiem - takie czasy (dokładnie jak to opisał Heilsberg). Jednak z Twoim podejściem w każdym samochodzie z półek poniżej RR brak koła, chłodnicy czy szyby przedniej powinien być dopuszczalny. Przekładając to właśnie na dział motoryzacyjny trąci mi to PRLem. Nie ważne, że samochód odebrany z ówczesnego salonu nadawał się od razu do majstra. Ważne, że dostąpiło się łaski jego POSIADANIA .

Wracając do tematu. Wspomniana sigma to naprawdę fajne szkło pod warunkiem, że nie zapałasz miłością do pełnej klatki . Obawiam się jednak, że czytając to forum to uczucie dopadnie Cię wcześniej niż dziś sądzisz .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 20-08-2012 o 14:53
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    że dostąpiło się łaski jego POSIADANIA
    pamietam,a jaka radość była z tego posiadania
    i w tej kwestii niewiele się zmieniło, z tym że luxury są jednak zdecydowanie częściej ok
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Panowie, powie mi ktoś czy warto ładować się w 3-letnie używane szkiełko?
    Cena 1480zł

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

A co w tym złego, że ma trzy lata? Jak jest w dobrym stanie, nie zniszczone, nie porysowane to dlaczego nie?
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Na pewno jest sens tylko że nowa kosztuje raptem 250-300 PLN więcej, masz od razu 3-letnią gwarancję i bezpłatną (w razie potrzeby) kalibrację. Ja ją robiłem dwukrotnie, to są też koszty. A dodatkowo w sklepie jak mają kilka sztuk to możesz wybrać najlepszą sztukę... No chyba że ta różnica w cenie to być albo nie być...
    7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Swego czasu wysłałem na gwarancji swoją sigmę 30 do kalibracji wraz z 40d Po 3 tygodniach dostałem informację że nie da się skalibrować. Dostałem zwrot i kupiłem C28 f 1,8 i nie żałuję. Prawda. Gorszy optycznie ale żadnych problemów z Af. Wydaje mi się również że szybciej nastawia ostrość i do tego pod ff się nadaje.
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    .... zapałasz miłością do pełnej klatki . Obawiam się jednak, że czytając to forum to uczucie dopadnie Cię wcześniej niż dziś sądzisz .
    Mylisz się. FF nie ma niczego, co by mi było potrzebne i mnie pociągało.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Uzależniony Awatar jac+

Tyle, że ja nie pytałem cię wcale o poziom twoich potrzeb i tego co cię pociąga. Wyraziłem swoją ogólną opinię o S30/1.4 skierowaną do wszystkich, którzy byliby zainteresowani jej zakupem.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Hehe ale głupota

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    i takie jest moje zdanie
    mydlenie sigm to cecha nie wada, tylko nie wszyscy są tego świadomi
    sprzedaj to cudo i kup canona
    może i drożej ale na pewno lepiej

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a po co kontrola jakości,lud wszystko kupi tylko opakowanie trzeba ładne zaprojektować;-)
    któryś z forumowych kolegów odkrył po 2 latach użytkowania, że jego sigma mydli
    ja po sprzedaży swojej mydelniczki dostałem maila z podziękowaniami ze super szkło
    myślę ze odsetek świadomych fotografów kupujących sigmy czy inne tamrony jest niewielki,reszta to masa ,która wszystko kupi i jest szczęśliwa ze złotego paska albo zaoszczędzonych paru złotych

A po co kontrola jakości? , trzeba tylko umieścić na szkle czerwony pasek.

"Niepowtarzalność" szkieł serii L po kilka tysięcy złotych może budzić zdziwienie.

Nie chciałem wierzyć, kiedy przeczytałem na photozone, że tylko jeden z czterech

24-70 jakie mieli do dyspozycji "trzymał parametry" . Nie chciałem, ale uwierzyłem,

kiedy go nabywałem ....

ps. A Ty po ilu latach zorientowałeś się, że Twoja mydelniczka mydli. ?
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 22-08-2012 o 11:52

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów