Strona 81 z 150 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OX, UK

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Na cropie to może i C16-35mm f2.8 sprawdzi się. I jasne, i szerokie, i blisko 50mm na długim końcu.
    Juz mam zooma, 17-70 2.8-4, z czego na 50mm mam 3.5, wiec to niewiele by zmienilo. Ale na razie szukam szerszej i jasnej stalki, kwestia tylko czy ekwiwalent 35 czy 50mm

35mm będzie częściej używanym obiektywem...Większość ujęć na ślubie można nim zrobić

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Uważam , że każde dywagacje są już lekko bez sensu. Ponieważ każdy z nas ma iny wartsztat i każdemu pasuje co inngo, ja pracuję standardowo na 50mm co inni uważają za jakiś hardcore, inni używają tylko 24mm lub 35mm a jeszcze inni dają rade 85mm zrobić wesele. Kwestia wprawy, przyzwyczajeń i tyle. Po co po raz setny z kolei pisac co lepsze a co gorsze. Niech każdy z "nowych" kupi to co uważa i się przekona.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie Re: Sprzęt do ślubów cz. III

Ludzie piszac tutaj o 35 maja na mysli konkretny obiektyw - Canon EF35L - a nie ogniskowa.
    I cyfra i analog...

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

A to różnie bywa bo znam też takich co używają F2, więc ja bym stawiał, że właśnie taka ogniskowa na FF jest bardzo fajna na śluby ale to wiadomo - zależy od człowieka

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OX, UK

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    A to różnie bywa bo znam też takich co używają F2, więc ja bym stawiał, że właśnie taka ogniskowa na FF jest bardzo fajna na śluby ale to wiadomo - zależy od człowieka
    Dobra, to kupuje Sigme 30/1.4 i po problemie )

Dzieki

Męska decyzja i słuszna
    system EOS z eLizabeth

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OX, UK

Jeszcze jedna sprawa - strzelam w trybie mRAW (10mpx zamiast 16mpx) i w sumie nie zauwazylem zadnych problemow odnosnie "brak danych do obrobki", jak srednio udane fotki powieksze na 100% to zawsze i tak widze np. poruszenie, czy brak ostrosci, cos czego wiecej pikseli nie poprawiloby. Czy macie jakies doswiadczenia z tym trybem? W sumie jak patrzymy na sensory ze wzorcem Bayera to i tak nie ma tam 16 milionow pikseli RGB, a jest tylko matryca, wiec zmniejszenie tego do 10 milionow pelnych pikseli (RGB) nie powinno tracic zadnych danych w stosunku do pierwotnie przechwyconych.
    Stronka slubna (dopiero zaczynam)

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez qska Zobacz posta
    Dobra, to kupuje Sigme 30/1.4 i po problemie )

Dzieki
    Myslalem ze szukasz czegos szerokiego. 30mm na cropie to cos kolo 48mm na FF wiec to nie jest szeroko.
    Jedyna szeroka jasna stalka do cropa to sigma 20mm 1.8 ale tu ciezko dobra sztuke trafic.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna
    Miasto
    OX, UK

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Myslalem ze szukasz czegos szerokiego. 30mm na cropie to cos kolo 48mm na FF wiec to nie jest szeroko.
    Jedyna szeroka jasna stalka do cropa to sigma 20mm 1.8 ale tu ciezko dobra sztuke trafic.
    To prawda, ze 30mm na cropie nie jest bardzo szerokie, ale zdecydowanie szersze od 50mm

Najwyzej "zakombinuje" i kupie na firme oba, a potem sie bede martwil, najwyzej sprzedam ten rzadziej uzywany za jakis czas.

A masz jakies przemyslenia odnosnie trybu MRAW? Z doswiadczenia patrzac na te RAWY, jesli cos ze zdjeciem jest nie tak to i tak wiecej pikseli by nie uratowalo sytuacji, sensor nawet przy 10mpx wyciaga wiecej detali niz moja technika strzelania pozwala przy dynamicznych scenach. Ale moze nie mam racji i jednak pozbawiam sie jakiejs mozliwosci przez uzywanie tego trybu?
    Stronka slubna (dopiero zaczynam)

Strona 81 z 150 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów