A tego przypadkiem już w poprzedniej wersji nie było?
Był zwykły Time Lapse na zdjęciach które trzeba było złożyć w programie...
W 2.3 dodatkowo jest interwał w filmach video, zmiana ostrości co krok, zmiana parametrów ekspozycji np. podczas zmierzchu.
O wersji 22Dec możemy zapomnieć, cokolwiek tam było, to było zabawką...
Teraz jest naprawdę profesjonalnie.
Testowałeś może już tą funkcję ?
Dodałem w menu dane pomocne w tworzeniu panoram.
ML TEST - YouTube
Panorama help - Magic Lantern Panorama Help 500D test - YouTube
Teraz zlicza liczbę zdjęć![]()
Witam
Mam problem z wersją 2.3 w EOS50D.
- Wczytuję ML w wersji 2.3.
- EOS50D z ML działa ( chyba ) poprawnie - nie zauważyłem niczego nie normalnego.
- Wyłączam aparat i ponownie włączam i jest O.K.
- Problem się pojawia gdy otworzę klapkę od komory karty pamięci, oczywiście uprzednio aparat wyłączony ( nie muszę nawet wymieniać karty pamięci, wystarczy otworzyć klapkę).
- Aparat ponownie się już nie włącza (klapka karty pamięci oczywiście zamknięta) !!!
- Ponowne poprawne działanie EOS'a50D możliwe jest po wyjęciu i ponownym włożeniu akumulatora.
-Gdy nie wczytuję ML, otwieranie klapki komory pamięci nie powoduje wieszania się aparatu,
aparat daje się poprawnie włączyć, wszystko działa poprawnie.
Czy macie podobny problem ???
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Zybi_S ; 09-08-2012 o 20:28
Ale czytamy co piszą na stronie ML - po otwarciu klapki baterii grzecznie liczymy do 4 i dopiero wyciągamy kartę - aparat robi jakiś dostęp do karty, ale dioda nie miga i jak w tym czasie ją wyciągniemy, to robią się problemy :P
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Ale tu nie chodzi i klapkę baterii tylko karty. Posiadam 50D i podobnie darzyło mi się mieć z wcześniejszym Ml-em. Pomogło zrobienie ponownego bota na karcie. Obecnie na nowym już tego problemu nie spotkałem. Fakt mam go od 2 dni i nie miałem czasu po testować. Jeśli problem się pojawi dam znać.
W 500D po otwarciu klapki karty trzeba zaczekać, aż mignie dioda, jeśli wyjmiemy wcześniej kartę to zwis.
Na siłę można też zrobić zwis wyciągając kartę i w tym samym momencie odpinając obiektyw lub zmieniając AF/MF![]()