Strona 67 z 150 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Po dzisiejszej wycieczce z zona w gory juz wiem ze zamieniajac 24-70 na 24L naprawde zyskalem super szklo.
    24mm na przeslonach 1.4 do 2 to miazga. Szklo jest mega mega ostre nawet na 1.4
    I zeby nie bylo na f7 i f14 tez strzelalem
    24L jest killerem nie tylko ze wzgledu na ostrosc

s1nn3r: w naszej branzy, jeszcze wazniejsze od talentu i posiadanego sprzetu jest umiejetnosc sprzedazy - czyli caly ten marketing.
    ja nadrabiam sprzetem i obrobka, bo talent nikly, a marketing jeszcze gorszy
    swietnym przykladem jest "moj" kamerzysta
    z jego filmow az sie wylewa kicz i tandeta, no po prostu zalamka max - a gadane ma takie, ze kazdego nakreci zeby go wzial na swoja uroczystosc.
    widzialem go "w akcji" na targach slubnych.
    bajerowal ludzi jak egipski kupiec na jarmarku
    ale 5 umow tego dnia podpisal, a ja zadnej.
    za to ja kilka tyg. po targach zlapalem 6 zlecen - poniewaz ludziom spodobalo sie moje portfolio, a u mojego kameruna od dnia w ktorym byly targi zima ze zleceniami..
    serio, powinno sie zalozyc watek "marketing do slubow"
    jest to o niebo bardziej istotne niz sprzet sam w sobie ;]
    co komu to fajnym sprzecie jak nikt nie zadzwoni i nie zamowi reportazu?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    [...] poniewaz ludziom spodobalo sie moje portfolio [...]
    No właśnie. Wg mnie to jest wyznacznikiem fachowości (nie mylić z podobaniem się zdjęć wujka Franka ze ślubu) i profesjonalizmu niż gadatliwość . Wiadomo, że z g... bata nie ukręcisz mając lipny sprzęt, ale końcowy efekt jest najważniejszy.
    Fakt faktem, że pozyskiwanie nowych par jest bardziej czasochłonne niż w opisanym przez Ciebie przypadku kamerzysty.
    [...] powinno sie zalozyc watek "marketing do slubow"
    jest to o niebo bardziej istotne niz sprzet sam w sobie ;]
    Coś w tym jest

[QUOTE=Mad_Mac;1098829]Ja pozbylem sie 24-70 wlasnie dlatego ze zdjecia z tego obiektywu sa poprostu malo efektowne.
    Tym razem nie mowie tu tylko o sobie ale np posiadajac wczesniej same stalki jak kupilem 24-70 i pokazalem zonie pierwsze zdjecia to powiedziala "wydales tyle pieniedzy a zdjecia z tego obiektywu sa poprostu brzydkie". To mowila osoba ktora o fotografii ma tyle pojecia co ja o szydelkowaniu.

Sorry ... zupełnie nie rozumiem sposobu Twojego rozumowania. Skoro osoba nie mająca pojęcia o fotografii
    twierdzi, że zdjęcia z 24-70 są "brzydkie" a Ty używasz tego argumentu przeciwko temu obiektywowi ....
    to tak, jakbym ja miał wydać ekspertyzę autentyczności odnalezionego obrazu Picassa A ja znam się
    na tym tak jak Ty na szydełkowaniu!

Tzw. "ładność" zdjęć jest bardzo subiektywna. Mojej żonie najbardziej podobają się fotki zrobione
    lata temu pierwszą moją cyfrówką-małpką. Widziałem efektowne zdjęcia zrobione kitem
    z entry level.

No i na koniec - nie przesadzasz trochę z tą mega, mega ostrością na 1,4 ? Może już jedno
    mega by wystarczyło ?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Think Tanka to jedyna opcja jaką widzę na stronie to zestaw Modular Set który ma za dużo akcesorii Modular Set? - Sklep BUILT.PL
    choć można też kupować indywidualnie
    System MODULAR - Sklep BUILT.PL - str 1

pytanko, które lepiej się sprawuje w akcji i czy ktoś ma doświadczenie w używaniu i porównaniu z lowepro.
    Jest jeszcze SKIN, ale tymczasowo niedostępny:
    Skin Set? - Sklep BUILT.PL

Modular jest taki sobie moim zdaniem. Skin jest dużo lepszy.
    Do mnie za 2tygodnie przyjdzie v2:
    Think Tank Modular Skin Set V2.0 (Black) 326 B&H Photo Video
    Do moich obecnych potrzeb jest jak znalazł (lampa w gotowości na salę, tele zawsze przy sobie, 14/85 w skinie 50.
    Body bag na wyjścia w miasto jak będę miał pancake. Podobno wchodzi do niego body z nim
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Body bag na wyjścia w miasto jak będę miał pancake. Podobno wchodzi do niego body z nim
    W Skin Body Bag to ja noszę 5D bez gripa z 50L, ale nie ma problemu żeby zmieścić korpus z nieco większym obiektywem. Największy jaki sam sprawdzałem, to był TS-E 24L II, który rozmiarami przypomina zoomy 24-105 czy 24-70. Ta torebka ma "drugie dno": otwiera się suwakiem po obwodzie. Po powiększeniu zyskuje się dodatkowe około 10 cm głębokości - co czyni ten model naprawdę pojemnym.

Niezależnie, czy kupuje się cały zestaw futerałów, czy tylko pojedyncze sztuki, warto dokupić do tego pas ramienny Keep It Up. Z jednej strony pozwala on nosić pojedynczy futerał jak małą torbę naramienną (nieocenione w moim przypadku), służy również stabilizacji pasa biodrowego z kompletem futerałów.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

[QUOTE=Lucky Luck;1098866]
    Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Ja pozbylem sie 24-70 wlasnie dlatego ze zdjecia z tego obiektywu sa poprostu malo efektowne.
    Tym razem nie mowie tu tylko o sobie ale np posiadajac wczesniej same stalki jak kupilem 24-70 i pokazalem zonie pierwsze zdjecia to powiedziala "wydales tyle pieniedzy a zdjecia z tego obiektywu sa poprostu brzydkie". To mowila osoba ktora o fotografii ma tyle pojecia co ja o szydelkowaniu.

Sorry ... zupełnie nie rozumiem sposobu Twojego rozumowania. Skoro osoba nie mająca pojęcia o fotografii
    twierdzi, że zdjęcia z 24-70 są "brzydkie" a Ty używasz tego argumentu przeciwko temu obiektywowi ....
    to tak, jakbym ja miał wydać ekspertyzę autentyczności odnalezionego obrazu Picassa A ja znam się
    na tym tak jak Ty na szydełkowaniu!

Tzw. "ładność" zdjęć jest bardzo subiektywna. Mojej żonie najbardziej podobają się fotki zrobione
    lata temu pierwszą moją cyfrówką-małpką. Widziałem efektowne zdjęcia zrobione kitem
    z entry level.

No i na koniec - nie przesadzasz trochę z tą mega, mega ostrością na 1,4 ? Może już jedno
    mega by wystarczyło ?
    Totalnie mnie nie zrozumiales.
    Zdjęcia z zooma wogole nie robiły na mnie wrażenia od początku. Poprostu
    Chcialem komentarzem od zwykłej osoby poprzeć moje wrażenia po to żebyś nie pomyślał ze zmieniam go tylko dla szpanu.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Mad_Mac masz juz cos z 24L ???? zrobione ???? jakas galerie ???
    podpinasz go tylko do 5D?? czy juz cos wykombinowales z 5DmkII ??
    mysle nad zakupem tego szkielka dlatego pytam
    5D, 5DmkII, 16 f/2.8(fisheye) , 50 f/1.4 , 85 f/1.8 , 17-40 f/4L , 24-105 f/4L , 135 f/2 , 70-200 f/2.8 ISmkII, 400 f/5.6L , LENSBABY COMPOSER , 2xEX580II

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Takie male pytanko. Na jakich przyslonach najlepiej robic zdjecia w kosciele? Z watku wyczytalem ze czy to jasny czy to ciemny kosciol czy robie z lampa czy bez to przyslona powinna bys jak najwieksza mozliwa dla zalozonego szkla, no moze przymknieta o jedna dzialke dla lepszego ostrzenia. Ale powinna bys jak najwieksza w celu wpadania jak najwiecej swiatla zastanego w pomieszczeniu.

Czy mam racje czy tez jestem w bledzie?

Wysłano z GT-P1000 z użyciem Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    Takie male pytanko. Na jakich przyslonach najlepiej robic zdjecia w kosciele? Z watku wyczytalem ze czy to jasny czy to ciemny kosciol czy robie z lampa czy bez to przyslona powinna bys jak najwieksza mozliwa dla zalozonego szkla, no moze przymknieta o jedna dzialke dla lepszego ostrzenia. Ale powinna bys jak najwieksza w celu wpadania jak najwiecej swiatla zastanego w pomieszczeniu.

Czy mam racje czy tez jestem w bledzie?

Na takiej jaka akurat jest stosowna. Nie ma odpowiedzi na jakiej powinno sie robić. Czasem uzyjesz 1.4 a czasem 4 jak sprzęt pozwoli.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Ale chyba stosowanie przyslony f/7.1w kosciele to troszke nie tak i do tego pstrykanie lampa.

Strona 67 z 150 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów