Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon Eos 550d

Domyślnie Canon Eos 550d

Witam, powyższy model mam od 1,5 miesiaca. Mialam dołączone instrukcję w innych językach niż polski, więc zapytam tutaj. Po zrobieniu kilkunastu zdjęć z lampą, pojawia mi się napis "busy" i muszę czekać jakiś czas, żeby ponownie zrobić jedno zdjęcie i tak w kółko. Wiecie dlaczego tak się dzieje?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Canon Eos 550d

Cytat Zamieszczone przez moniek09 Zobacz posta
    ...Wiecie dlaczego tak się dzieje?
    Tak wiemy - aparat jest zajęty.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Ale co to znaczy? Prosze o wytlumaczenie, bo nie znam sie na tym i co z tym zrobić?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

A po co Ci wiedzieć co to znaczy? Nic z tym nie zrobisz - musisz odczekać na opróżnienie bufora/naładowanie kondensatora w lampie*

*niepotrzebne skreślić.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Wystarczyło napisać, ze tak się dzieję i nic z tym nie zrobie :P

Awatar Lustrzana
    Miasto
    Pomorskie

Cytat Zamieszczone przez moniek09 Zobacz posta
    Ale co to znaczy? Prosze o wytlumaczenie, bo nie znam sie na tym i co z tym zrobić?
    A co Ty chcesz z tym robić?:rolleyes: Łopatologicznie oznacza to to samo, co "myślenie" np. komputera podczas jakiegoś zadania.
    Proszę bardzo, 10 sekund i masz instrukcję po polsku - wystarczy użyć google KLIKNIJ TUTAJ :rolleyes:
    550D ✜ C EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS ✜ C EF 50mm f/1.8 II ✜

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Tyle odpowiedzi na temat i nic konkretnego, a ostatni użytkownik to już pojechał po maksie.... Do czego zatem służy to forum, skoro wszystkich wyrzuca się na Google? Tak w ogóle, to trzeba przyznać, że pytanie o problem jest bardzo trafne. Korzystam niejednokrotnie z aparatów ogólnie bez lampy wbudowanej, ale tak się złożyło, że w moje ręce dostał się Canon 600D i finalnie okazało się, że to całkiem dobry aparat, poza właśnie jednym mankamentem - żarnik lampy błyskowej przegrzewał się średnio po 20-30 zdjęciach wykonywanych w średnio 1-2sekundowych odstępach. Lampa błyskowa w tych aparatach jest bliska temu by nazwać ją atrapą, niemniej działa dobrze, ale po coś więcej, to trzeba nabyć lampę dedykowaną zewnętrzną.

Uzależniony

Zewnętrzną lampę też można przegrzać, to całkiem normalne.
    Dużo też zależy od mocy błysku.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    Tyle odpowiedzi na temat i nic konkretnego, a ostatni użytkownik to już pojechał po maksie.... Do czego zatem służy to forum, skoro wszystkich wyrzuca się na Google?
    Oczywiście że tak. Po to jest ten dział żeby tu zadawać najbardziej podstawowe pytania. Znudzonych odpowiedziami na "te same pytania" zapraszamy do innych działów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

@ekrowa z tą atrapą przesadziłeś. Fakt, wbudowana lampa to nie to samo co dobra lampa studyjna. Ale co Ty byś chciał od lampy w aparacie która jest tylko jego częścią i jak ogólnie body jest warte nie wiele więcej co taka lampa.

A co do tematu to już wszystko wyjaśnione - po prostu trzeba poczekać aż się kondensatory naładują.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów