Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Włączanie ekranu LCD w lustrzance - Canon 600d

Miasto
    Grudziądz

Domyślnie Włączanie ekranu LCD w lustrzance - Canon 600d

Witam.
    Mam nadzieję, że nie powielam tematu, szukałam odpowiedzi i w "wujku" google, książeczce z instrukcją dołączoną do aparatu i tutaj na forum jednak nie znalazłam, z góry przepraszam za pomyłkę. Posiadam lustrzankę Canon 600D (jak w temacie).
    Otóż mam pewien problem, w moim aparacie znajduje się odchylany ekran LCD, jednak chciałabym z niego korzystać nie tylko przy robieniu filmów. Problem w tym, że nie potrafię przestawić obrazu w innych trybach na to, by obraz podczas robienia zdjęcia był na ekranie.
    Próbowałam na wszelakie sposoby, jednak odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłam, a przy robieniu zdjęć w różnych pozycjach taka opcja naprawdę by się przydała.

Więc pytanie brzmi: Jak włączyć ekran LCD w aparacie, podczas robienia zdjęć w innych trybach, niż film?

Z góry dziękuję, pozdrawiam :smile:

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Włączanie ekranu LCD w lustrzance - Canon 600d

Cytat Zamieszczone przez jagodziak Zobacz posta
    Witam.
    ...
    Więc pytanie brzmi: Jak włączyć ekran LCD w aparacie, podczas robienia zdjęć w innych trybach, niż film?

Z góry dziękuję, pozdrawiam :smile:
    Moja dobra rada: przyzwyczaj się do robienia zdjęć jak Pan Bóg przykazał - czyli obserwując Świat przez pryzmat pentagonalny!!!

- no dobra pewnie nie posłuchasz-

Musisz przełączyć się na tryb (aj)lajwju. Jak to zrobić doczytaj w instrukcji obsługi aparatu
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jak napisał wyżej Jacek - włącz LV i masz obraz na żywo .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Grudziądz

Nie wiem nawet jak dziękować! Właśnie tego potrzebowałam, ogromnie dziękuję! <- (o ile tak się mówi.) Wszystko działa, nareszcie przy robieniu zdjęć kwiatkom, czy innym tam, nie będę musiała turlać się po ziemi. Jeszcze raz dziękuję za szybką odpowiedź

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No widzisz czasem się jednak do czegoś przydamy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    /.../ przyzwyczaj się do robienia zdjęć jak Pan Bóg przykazał - czyli obserwując Świat przez pryzmat pentagonalny!!! /.../
    Dla ścisłości : w wizjerze Canona 600D nie ma pryzmatu pentagonalnego tylko zestaw luster ;-) .
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez greg7878 Zobacz posta
    Dla ścisłości : w wizjerze Canona 600D nie ma pryzmatu pentagonalnego tylko zestaw luster ;-) .
    Wszystko tanieje znaczy się? W takim razie niech ten pryzmat pentagonalny pozostanie jako symbol
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów