Witam!
Szukam dobrego i taniego paska do aparatu 40D który będzie o wiele lepszy jak od Canona przegladałem wiele ofert ale nie wiem jaki wybrać co mi polecacie do 40d
Witam!
Szukam dobrego i taniego paska do aparatu 40D który będzie o wiele lepszy jak od Canona przegladałem wiele ofert ale nie wiem jaki wybrać co mi polecacie do 40d
Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
ja w 40d używam Camera Armor
wzmacniany, szeroki, przyjemnie leży na szyji i nie jest zbyt drogi
dodatkowo ma pasek na łapę
To jest dobre: http://ttfoto.pl/szelki,-paski-do-ap...l_175_399.html
Mam, używam. Jedyna wada to taka, że trzeba uważać podczas pakowania aparatu do torby jak się układa pasek - te metalowe klamerki mam wrażenie przy odrobinie pecha mogą się przyczynić do porysowania wyświetlacza LCD.
Ja mam neoprepanowy Matin. Nie jest drogi i fajnie amortyzuje aparat.
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
Potwierdzam. Neoprenowe cudo Matin'a kosztowało mnie jakieś 40pln na giełdzie w Stodole. Dobrze wyprofilowany, miękki i doskonale amortyzuje, no i jest dyskretny (brak wielgachnych napisów). Za tą cenę chyba trudno znaleźć coś lepszego.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
Ją również przy moim 5D mam profilowany pasek Matin. Jego porządne wykonanie stawia go wśród najlepszych przy relatywnie niskiej cenie :-)
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 08-07-2012 o 20:07
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Neoprenowe trzeba po 4-5 latach zmieniać, bo się zaczynają kruszyć. Ale na pewno bardziej warto ich używać, niż oryginalnych Canona.
Hi..
A jak nosisz aparat ? Na szyi ? Przekładasz na bok ? Testowałem Matin, Reportera i jeszcze ze -2 lub 3. Reporter jest fajny, ale wymusza noszenie zawsze na boku. Na dodatek uchwyt jest metalowy i przy zmianie obiektywy porysował wyświetlacz (a przynajmniej dał wyraźnie znać że tak się może zdarzyć). Matin (ten szerszy, profilowany) jest bardzo krótki - sam jestem kurdupel, ale dla mnie po prostu jest za krótki. Jedyną zaletą dla mnie było to - że ładnie się układał w torbie. Moje doświadczenie jest takie że skóra się pod nim bardziej pociła niż pod oryginalnym Canona. Amortyzacja jest przereklamowana (jak dla mnie. Ostatecznie - za radą najeli - kupiłem packsafe. Połowy funkcji mógłby nie mieć, ale łączy mi funkcje reportera i zwykłego paska. Co ciekawe - pasek w poduszce na szyję - w moim tak ładnie się przesuwa że przy przekładaniu aparatu przód - bok - daje w miarę komfortową zmianę położenia aparatu.
Pozdrawiam....
Zmagałem się z tym wiele lat, nosiłem na szyji, "przywiązywałem" do ręki.
Wreszcie mam BlackRapid RS-Sport.
http://blackrapid.pl/camera-straps-o_c_183_1.html
Obie ręce wolne, bezpiecznie, aparat gotowy zawsze do zdjęć. Jak się dobrze wyreguluje długośc to nic nie dynda.
Gdy pogoda niepewna to zakładam pod kurtkę, gdy odpięta to swobodnie można fotografować. Nie koliduje z plecakiem.
Żona ma SX 260 i damską wersję BlackRapid z kieszenią która jest przy ramieniu. W niej nosi także telefon, dzwonek słychac zawsze. W stanie złożonym wkłada aparat do tej kieszeni.
Z własnego doswiadczenia polecam takie rozwiązanie
jp
tanioszka ten pasek!