Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 70-200 2.8L vs. S35 1.4 i C85 1.8

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Jak nie chciałem dźwigać 70-200/4 IS L, to brałem własnie taki zestawik
    Zamiast 760 gramów brałeś 750 + 220 bo nie chciałeś dźwigać?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zamiast 760 gramów brałeś 750 + 220 bo nie chciałeś dźwigać?
    Też się zdziwiłem bo myślałem, że jeśli chodzi o ciężar to jest to bardzo podobna waga

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Witam.
    Widzę kolega ma ten sam dylemat ,i ja zastanawiam się nad sprzedażą 70-200 2.8 na rzecz np 28 1.8 i 85 1.8 ale kocham to 70-200 za uniwersalność i za obrazek jaki generuje,mniej za wagę ,ale i to da się przeboleć ciągle nad tym myślę i nie umiem podjąć decyzji bo 85 1.8 już miałem i wspominam to szkło całkiem dobrze,pomijając fakt doboru odpowiedniej sztuki albo wysyłki do klaibracji

Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
    Czyli 85-tka sama w sobie ma problemy z AF i celnością? :-o Myślałem, że tylko szkła nie-Canon'a mają problemy z AF.

Zastanawiam się też od biedy nad opcją kupienia Canonowej 50-tki 1.4 przy zostawieniu obecnych obiektywów. Mam mętlik w głowie...
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    ...Mam mętlik w głowie...
    To nic nie rób dopóki mętlik się nie rozsupła. Zmiany na siłę dla samych zmian to nie jest nic dobrego. 70-200/2.8 zawsze zdążysz przecież sprzedać
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-07-2012 o 19:17
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    Czyli 85-tka sama w sobie ma problemy z AF i celnością? :-o Myślałem, że tylko szkła nie-Canon'a mają problemy z AF.
    Zastanawiam się też od biedy nad opcją kupienia Canonowej 50-tki 1.4 przy zostawieniu obecnych obiektywów. Mam mętlik w głowie...
    Problemy z AF w 85/1.8? Chyba jeszcze o większych problemach z AF w tym szkle nie slyszałem, oczywiście demonem szybkości to on nie jest, ale jak już kilkakrotnie pisałem sam często używam go w naprawdę ciemnej hali do fotografii siatkówki, sprawdza się bdb, nie narzekam, więcej problemów w tego typu fotografii sprawia płytka GO (2.0-2.5) niż AF.
    Z 50/1.4 nigdy się nie polubiliśmy, jak dla mnie ma bardzo fajny obrazek jednak bardzo chimeryczna praca AF m.in. trudności z kalibracją na kilku body w zależności od odległości (FF/BF), brak USM oraz mało solidna budowa... bez żalu sprzedałem, zdecydowanie wolę 85/1.8.

Uprawnienia umieszczania postów