Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Aparat na koncerty: 7D+5DMk2 czy 5DMk3 po 550D?

Domyślnie

Bierz mk3, nawet się nie zastanawiaj
    ...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie

Portretowanie muzyków, a wiec jakieś swiatełka na scenie, praktycznie stała odległość (w granicach głebi ostrości) to 5D2 swobodnie da radę, można w trybie manual jesli ma być szybciej

Oczywiście 5D3 też da radę i też swobodnie.

jp

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Portretowanie muzyków, a wiec jakieś swiatełka na scenie, praktycznie stała odległość (w granicach głebi ostrości) to 5D2 swobodnie da radę, można w trybie manual jesli ma być szybciej

Oczywiście 5D3 też da radę i też swobodnie.

jp
    No właśnie, z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, że wiercą się jak dzieci, tylko bardziej , więc odległość zupełnie nie stała. Lubię robić raczej ciasne kadry, dlatego na początku napisałem, że "koncerty małe i średnie" - nie mam na razie teleobiektywu. Co do GO, to znakomitą większość zdjęć na koncertach robię na ogniskowej 70mm@2.8 - nie przepadam za "weselną konwencją" na zdjęciach koncertowych (absolutnie nie mam nic przeciwko szerokim ujęciom z przyjęć weselnych - tam to jest sól ziemi ), chociaż po zakupie FF pewnie popróbuję i tego. Dotychczas 24mm na cropie nie zachęcało do tego typu prób.
    Pojutrze jest ten dzień..

Uzależniony

Domyślnie

No to jest Mk3. Prawie 400 stron instrukcji do przetrawienia, trochę inna ergonomia niż 550D, i oczywiście całkiem inna bajka. No i szok spowodowany polem widzenia obiektywów. Czarno-białe tele musi się znaleźć w tym zestawie.
    Dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Za dwa dni wybieram się na mały koncercik, może zdążę opanować przynajmniej podstawową obsługę.
    Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 21-06-2012 o 00:15

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    No to jest Mk3. (...)całkiem inna bajka(...)
    Za dwa dni wybieram się na mały koncercik, może zdążę opanować przynajmniej podstawową obsługę.
    i jak z tą bajką? można coś zobaczyć?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tito86 Zobacz posta
    i jak z tą bajką? można coś zobaczyć?
    Jasne, jak będzie co pokazać. Wspomniany koncercik okazał się kameralnym kotletem w kawiarence na 12 osób. Coś tam klapnąłem dla porządku, ale sam bym nie chciał być w takiej scenerii pokazywany jako grajek, więc przemilczam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów