Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: 50D vs 60D

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Miałem 50D przez półtora roku i uważam, że do sportu nadaje się idealnie z racji bardzi szybkiego autofocusa. Jeśli aparat ma być na lata - to zdecydowanie lepiej mieć solidną, magnezową obudowę nie plastik. Do do mikroregulacji, tak jak już napisał dziobolek, nigdy nie wiesz kiedy się może przydać, a czasem może. Ja bym brał używanego 50D, z przebiegiem potwierdzonym <10 tysięcy zdjęć. Nie warto dopłacać za filmy i obrotowy lcd skoro ich nie potrzebujesz Jest jeszcze kwestia upakowania pikseli na matrycy i w tej kwestii również wygrywa 50D, który nie jest tak napakowany jak 60D i troszkę mniej szumi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    No i... to tak trudno to znaleźć???
    Nie, również to znalazłem.

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    EOS60D - Zdjęcia seryjne
    7 zdjęć w formacie RAW+JPEG

EOS50D - Zdjęcia seryjne
    11 zdjęć w formacie RAW+JPEG
    No właśnie... chociaż może faktycznie warto przestawić się na robienie w samych RAWach

Cytat Zamieszczone przez pathar Zobacz posta
    Jeśli aparat ma być na lata - to zdecydowanie lepiej mieć solidną, magnezową obudowę nie plastik.
    To nie jest dla mnie problemem. Moje obecne pstrykadło jest plastikowe, mam je już dość długo i nic mu nie jest

Ja bym brał używanego 50D, z przebiegiem potwierdzonym <10 tysięcy zdjęć.
    Tylko ciężko takiego już znaleźć, ale fakt jeszcze się zdarzają. Ale zawsze jak widzę, że ktoś pozbywa się takiej "perełki" mam obawę, że aparat jest jakiś trefny i trzeba będzie jeszcze w niego dużo wpompować, żeby działał jak należy :/

Jest jeszcze kwestia upakowania pikseli na matrycy i w tej kwestii również wygrywa 50D, który nie jest tak napakowany jak 60D i troszkę mniej szumi.
    A z tym podobno jest na odwrót w kilku testach czytałem, że 60D robi trochę lepszej jakości zdjęcia niż 50D

Kochani, mógłby ktoś wypowiedzieć się odnośnie utraty jakości i postępu awaryjności w 50D z biegiem czasu ? Co najczęściej pada w tych aparatach i po jakim czasie ? Jak wyglądają ewentualne koszty napraw i wymiany np. migawki ?
    Oczywiście o 60D też chętnie przeczytam takie informacje

Pozdrawiam

Domyślnie

"...Tylko ciężko takiego już znaleźć, ale fakt jeszcze się zdarzają. Ale zawsze jak widzę, że ktoś pozbywa się takiej "perełki" mam obawę, że aparat jest jakiś trefny i trzeba będzie jeszcze w niego dużo wpompować, żeby działał jak należy :/..."

Niekoniecznie - często powodem pozbywania się puszek z serii XXD jest przesiadka na FF i nawet jeżeli ktoś nie pozbywa się go od razu to służy zazwyczaj jako zapasowe body i głównie spoczywa w torbie. W końcu przychodzi czas zakupu następnej puszki FF i crop idzie pod młotek w całkiem dobrym stanie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów