LOL
Mad_Mac, no liczę na to, że jednak 1.3 Jedynkowe to nie to samo co 1.6 czterdziestkowe. Pomiędzy 5D a 40D jest przepaść. Pomiędzy 1Ds a 5D jest rów, ale jednak dość spory. Liczę na to, że odwzorowanie kolorów w 1D będzie pomiędzy 1Ds a 5D, tak samo plastyka.
Goomis, ludzie którzy się wypowiadają na temat 1Ds mkII nigdy tej puszki w rękach nie mieli, właściwie to bazują na broszurach reklamowych. W jedynce AF w warunkach normalnych kopie piątce tyłek. Jest dużo szybszy, 100% skuteczny, także na pozostałych punktach (mowa o współpracy z Elżbietami i 85 1.8), natomiast w warunkach sali weselnej jest kiepawo. W sensie ustawia z taką samą skutecznością ale strasznie wolno, wolniej niż piątka. To mnie wkurza, bo sam liczyłem na takie samo działanie jak w dobrym/średnim świetle. Tam nie ma co ustawiać, jedyne ustawienia są dla servo, a nie dla one-shot. Ostatecznie będę robić dalej piątką na weselu.
Już nie mówiąc o tym, że jedno zdjęcie zapisuje jakieś 2-3 sekundyJak walniesz serię to masz z głowy podgląd przez minute. Także na super szybkich kartach. No chyba, że problemem tu jest pojemność karty która aparat słabo obsługuje. Z tego co czytałem to jednak "ten typ tak ma".
Na pytanie czy drugi raz kupił bym tą puszkę odpowiem, że bez zastanowienia.