@Jago - we wniosku nie trzeba nic pisać. Wyjątkiem jest przypadek egzekucji z nieruchomości - tutaj musi być komornik właściwy miejscowo.
@Jago - we wniosku nie trzeba nic pisać. Wyjątkiem jest przypadek egzekucji z nieruchomości - tutaj musi być komornik właściwy miejscowo.
"Stary" komornik i tak na tytule wykonawczym umieszcza adnotacje o tym ile udalo sie wyegzekwowac i jakie wierzyciel poniosl koszty.
W razie pytan sluze pomoca.
W głowie mi się nie mieści jak można wykonać przelew na taką kwotę bez wcześniejszego dokładnego rozeznania sprzedawcy. Przecież można skorzystać z przesyłki dającej możliwość sprawdzenia zawartości przed zapłatą lub umówić się na odbiór osobisty. Cóż, jak ktoś nie szanuje swoich pieniędzy...
EOS + Speedlite
Jak ktoś ma naturę leminga to nic się nie poradzi, ja sprawdzam każdego sprzedawcę nawet przy dziesięciokrotnie mniejszych kwotach
To właśnie dzięki takim "mądrym inaczej" użyszkodnikom internetu ci ludzie tak długo mogli działać.
Niektórzy faktycznie powinni mieć bana na Google i cały internet, dla ich własnego dobra.![]()
Ostatnio edytowane przez SoA ; 15-06-2012 o 09:28
Niestety miejsca jest bardzo dużo, czego dowodem ten wątek.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nie pierwszy i z pewnością nie ostatni ...
No ale mnie to już dawno przestało dziwić - każdego dnia mam dziesiątki telefonów od ludzi, dla których jedynym i najistotniejszym czynnikiem wyboru sprzedawcy jest CENA. "spuść pan stówkę bo u ziutka w pścimiu stoi to samo za stówkę mniej". No i idą do ziutka co obiecuje złote gruszki na wierzbie a potem lamenty na forach.
Polska norma - uwielbienie w poszukiwaniu okazji bez spoglądania na koszty.
Jestety, jest to prawda.
Czesto chec oszczedzenia doslownie kilku procent powoduje, ze zdrowy rozsadek sie wylacza.
Tym niemniej to przede wszystkim oszustow powinno sie napietnowac.