aaa i tu osobiście wypraszam sobie...analoga nie miałem (ok, miałem miesiąc x lat temu)...a mimo wszystko korzystam głównie z Av,M, nie strzelam na oślep, nigdy chyba nie korzystałem z automatu... mimo wszystko uważam, że korzystanie z dobrodziejstw obróbki RAW to nic złego, wręcz odwrotnie. I nie zawsze chodzi o ratowanie zdjęcia ale o bardziej kreatywną obróbkę i tu jest pies pogrzebany.tych, którym ciężko jest spojrzeć na scenę z perspektywy trybu Av i z automatu strzelać prawidłową, z punktu widzenia histogramu, korektą preferują korpusy konkurencji. ... Oczywiście nic to nie zmieni, bo największym kapitałem firm są szkła i dlatego nadal twierdzę, że jedyna droga dla pro to Core2Duo.
to dobreba nawet postęp jest bo można używać bocznych
tego nie złapałem....,że jedyna droga dla pro to Core2Duo
"Jasna" (1.2) sprawa i tu właśnie nie rozumiem polityki Canona. Mając takie szkła, -podjęcie współpracy lub porządna inwestycja w dobrą matrycę i rynek pozamiatany. Nowoczesna matryca w parze ze szkłami Canona i gotowe.Oczywiście nic to nie zmieni, bo największym kapitałem firm są szkła
Jak dla mnie nie ma co wracać do historii, fotografia tak jak muzyka, motoryzacja, architektura, informatyka i wiele innych dziedzin się zmieniły, nie zawsze idzie to w dobrym kierunku, natomiast moje zdanie dot. przynajmniej fotografii jest takie, że kierunek jest dobry, bo celem, jakby na to nie patrzyć jest odzwierciedlenie tego co widzi ludzkie oko-tkwienie w ideologii "analogów" jest, dla mnie przynajmniej dziwne, choć oczywiście szanuję ich dorobek. Być może jestem z tej "nowej generacji", ale po co wyciągać liczydło i notes, mając choćby komórkę w 21 wieku. Canon ma trochę analogowe podejście-korpus się zmienia (AF), "cyfrowa" klisza nie, niestety dziś to elementy zespolone i upgrade powinien dotyczyć tych dwóch elementów.