Witam
Panowie, z ML stykam się kilka miesięcy. Niedawn zainstalowałem wersję z 22.12.2011. Prawie wszystko fajnie bangla ale mam pewne problemy:
1. Czesto w trakcie zabaw z ML zdarza się zamrożenie ekranu - ale to z mniejszych problemów;
2. Timelapsy - po wybraniu "intervalometer" ustaiam np: 10s. wychodzę klawiszem kosza i zaczynają się problemy - pojawia się
intervalometer - 3... 2... 1... i klapnięcie lustra, pictures taken 1, gaśnie ekran, miga dioda SD, oświeca się ekran i znów "intervalometer" już tylko na 1 sekundę i znów czarny ekranik.
Zdażyło się też pojawienie się komunikatów Gain oraz coś z dopasowywaniem (nie pamiętam tekstów), pojawiaja się jakieś obliczeni i kilka ramek na obrazie. I tyle - brak zdjęć na karcie pamięci.
3. co robi opcja Slit-scan Pic w Shoot? Są tam opcje: Mode, Flags, Hi-Res, Slit Skip - proszę o objaśnienie.
4. czasem po wejściu w szczegóły przez Q - nie moge później poruszać się po menu - pomaga naciśnięcie spustu do połowy i znów wejście do ML
5. Exp.Override - po włączeniu ON nie da się zejść poniżej 1/31 shutter. Gdzieś na vdslr foru czytałem że to pozwala zejść do 1/25. Napewno FPS ovveride to nie to czego oczekuję - tutaj jest tylko zejście z ilością rejestrowanych klatek. Oczywiście dla mniej niż 1/25 pewnie efekt podobny ale jednak nie daje to efektu rozmazania obrazu a przeskoki;
6. ktoś wyjaśni czym jest Tv Override? Rozumie że chodzi o czas migawki ale skąd zapis w stopniach?