Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nissin Di886 Mark II + wyzwalanie bezprzewodowe

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bernard Zobacz posta
    Pojechałem podpiąłem, wrażenia - w zasadzie w miarę ok... jednak nie mogłem uruchomić tego małego palnika... (pewnie nie umiałem, bo w drugiej lampie było podobnie).
    W trybie TTL lub manual należy przytrzymać przycisk SET i w nowo otwartym menu wybrać Sub.Flash - ON. Mały palnik to wspaniałe rozwiązanie. Podczas gdy duży palnik kierujemy np. w sufit, małym można pięknie rozjaśnić cienie fotografowanych osób.

W pewnym momencie usłyszałem - że ta lampa ... wydaje dźwięk - coś pomiędzy gotowaniem jajek, a iskrzeniem prądu
    Coś tam faktycznie skwierczy ale tak jest w każdej lampie 886 i widocznie tak ma być . Użytkuje tą lampę baaardzo intensywnie. Nie dość że dała rade na kilku ślubach jako główna lampa założona na puszkę to jeszcze w wolnym czasie służy mi jako dzielny kompan w strobingu. Jak na razie działa absolutnie bez zastrzeżeń.

Nie jestem fachowcem - ale jakby oszczędność 800 pln miała mi popsuć body za 13 kpln - to bym się lekko wk...wił na samego siebie...
    Użytkowana intensywnie na 400D, 7D i 5Dmk2, nie spowodowała uszkodzenia żadnej z puszek.

A po opowieści sprzedawcy: jak to nissin spalił się razem z aku, jakoś nie miałem ochoty tego testować na własnej skórze...
    No cóż, wystarczyła wymyślona naprędce bajeczka i już sprzedawca jest parę stówek do przodu , a Ty parę do tyłu.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta

No cóż, wystarczyła wymyślona naprędce bajeczka i już sprzedawca jest parę stówek do przodu , a Ty parę do tyłu.
    E tam... sprzedawcy w fotojokerze raczej specjalnie nie zależało na sprzedaży - raz to nie jego, dwa premii za to nie ma, trzy - sprzedawca dzielnie asystowal i do tego jeszcze znosil mnie przez prawie godzine...
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Domyślnie

[QUOTE=Bernard;1083292sprzedawca dzielnie asystowal i do tego jeszcze znosil mnie przez prawie godzine...[/QUOTE]
    A co miał robić jak mu się nudziło .
    Miałem styczność z tą lampą i w pierwszej chwili też mnie przeraziło to "skwierczenie", ale błysnęła z moją 40 kilkaset razy bez szkody dla korpusu, a teraz błyska z 7D kolegi i nic się nie dzieje, ten typ tak ma i trzeba to polubić albo zakupić coś innego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    A co miał robić jak mu się nudziło .
    Miałem styczność z tą lampą i w pierwszej chwili też mnie przeraziło to "skwierczenie", ale błysnęła z moją 40 kilkaset razy bez szkody dla korpusu, a teraz błyska z 7D kolegi i nic się nie dzieje, ten typ tak ma i trzeba to polubić albo zakupić coś innego.
    No właśnie kupiłem 580-tke II.
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Uprawnienia umieszczania postów