Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
    A że tak się lekko prowokacyjnie spytam - po co przyklejać szkło ochronne do szkła/tworzywa ochronnego które w razie jakiejś strasznie olbrzymiej rysy można wymienić w serwisie? Bo taniej i do tego podwójne zabezpieczenie?
    Np po to, żeby później jakiś kupujący się nie przyczepił jak będę chciał sprzedać body. Teraz takie czasy, że potencjalny kupiec woli wybrać body w tzw. mint condition niż z porysowanym wyświetlaczem.

Jak miałem 7D to w pierwszym tygodniu tak niefortunnie nosiłem aparat przez godzinę, że porysowałby się cały ekranik od drucika paska z plecaka gdyby nie szkło ochronne jakie założyłem w 1 dzień użytkowania I mam na myśli głębokie rysy, które przeszkadzałyby w przeglądaniu i ocenie zdjęć.

A jak chcesz wymieniać wyświetlacz to wiąże się to z rozkręcaniem puszki. Wtedy śrubki są już naruszone i potencjalny kupiec może mieć kolejny powód by kupić od kogoś innego.

Oczywiście nie sprzedaje się takiego body szybko, ale nigdy nie wiesz co się może jutro wydarzyć a możliwe, że akurat będziesz potrzebował gotówki

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lazy13bones Zobacz posta
    Np po to, żeby później jakiś kupujący się nie przyczepił jak będę chciał sprzedać body. Teraz takie czasy, że potencjalny kupiec woli wybrać body w tzw. mint condition niż z porysowanym wyświetlaczem.
    Ale to półśrodek jest. Przecież sam korpus też się porysować może (u mnie w 2-3 miejscach prześwituje magnezowy szkielet - przy przebiegu <15 tysięcy klapnięć). Gumowy Camera Armor? Jakaś taśma ochronna?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale to półśrodek jest. Przecież sam korpus też się porysować może (u mnie w 2-3 miejscach prześwituje magnezowy szkielet - przy przebiegu <15 tysięcy klapnięć). Gumowy Camera Armor? Jakaś taśma ochronna?
    U mnie w 5d2 to samo ekran nie tknięty, a lakier pod ekranem wytarty od normalnego noszenia na szyi przez tarcie o ubranie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
    A że tak się lekko prowokacyjnie spytam - po co przyklejać szkło ochronne do szkła/tworzywa ochronnego które w razie jakiejś strasznie olbrzymiej rysy można wymienić w serwisie? Bo taniej i do tego podwójne zabezpieczenie?
    Chodzi o drobne ryski - niektórzy po prostu wypożyczają sprzęt, a nie kupują :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów