Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

ps. a propos niesmacznych żartów: policz proszę: 1. ile lat tematu wydano 300D, 2. ile lat upłynęło od premiery Nikkora 35/1.8DX
    Pawle ale ile to lat od tego czasu minęło - to tak jakby podawać przykłady ze Starożytnego Egiptu że coś tam było drogie .

Cytat Zamieszczone przez bris Zobacz posta
    Olympus Pen E-P1 jak sie pojawił na rynku też kosztował coś około 4 00pln !?! teraz nowy E-P2 na gwarancji można znaleźć za ok 1000zł i pewnie tak samo będzie z OMD jak rynek ochłonie po testach ochach... i ...achach
    I jak się okaże że sprzedaż jest śladowa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pawle ale ile to lat od tego czasu minęło - to tak jakby podawać przykłady ze Starożytnego Egiptu że coś tam było drogie
    Nie było drogie bo kosztowało tak jak większość/cała elektronika klasy prosumer czyli $1000 co ztcp wychodziło 3500 zł (przy 6500 zł. za 20D), ale... ja nie o tym
    Chodziło o to, że tyle lat temu lider obrazowania czy jak sobie tam przyklaskują wprowadził puszkę aps-c i do dzisiaj brak odpowiednika "standardu" dla Kowalskiego, gdzie u konkurencji był już w roku... i ma się calkiem dobrze i przy okazji tanio (ja swojego kupiłem za 5 pln-stówek).
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chodziło o to, że tyle lat temu lider obrazowania czy jak sobie tam przyklaskują wprowadził puszkę aps-c i do dzisiaj brak odpowiednika "standardu" dla Kowalskiego, gdzie u konkurencji był już w roku... i ma się calkiem dobrze i przy okazji tanio (ja swojego kupiłem za 5 pln-stówek).
    W sumie Nikon musiał, bo nie miał w ogóle standardu z autofocusem dla wykastrowanych ze śrubokręta puszek entry level.
    Canon miał dwa: stary i taki-se optycznie 35/2 i sporo droższy 35/1.4.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widocznie "liderowi" to niepotrzebne :cool: albo nie widzą rynku na to. Moim zdaniem jest to rzecz pomijalna i skupianie się na tym to strata czasu :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Canon miał dwa: stary i taki-se optycznie 35/2 i sporo droższy 35/1.4.
    Miałem kiedyś 35L, ztcp również na dwóch 350D, gdybym nie czytał twoich postów w nex czy pen, zapytałbym czy żartujesz, ale po ich przeczytaniu muszę przyznać, że równasz do innego moda i nie, nie chodzi mi o uliczkę w Pradze, na fotce Muflona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widocznie "liderowi" to niepotrzebne :cool: albo to rzecz pomijalna i skupianie się na tym to strata czasu :cool:.
    Dokładnie to samo powtarzam znajomym. Kupno Rebela "w omlecie" i czekanie do ... śmierci na ef-s 30mm w srebrzance nie ma sensu - jedno z pytań szczęśliwego nabywcy D5100 to czy będzie z tyłu rozmyte jak na "tamtych zdjęciach*". Powiedziałem, że podobnie i jak za 600 zł to nawet bardzo.

* - D3 z 200/2VR i 5D z 70-300IS
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dokładnie to samo powtarzam znajomym. Kupno Rebela "w omlecie" i czekanie do ... śmierci na ef-s 30mm w srebrzance nie ma sensu - jedno z pytań szczęśliwego nabywcy D5100 to czy będzie z tyłu rozmyte jak na "tamtych zdjęciach*". Powiedziałem, że podobnie i jak za 600 zł to nawet bardzo.

* - D3 z 200/2VR i 5D z 70-300IS
    Piszesz o jakichś niesamowitych przypadkach. Jeszcze nigdy się nie spotkałem żeby jakiś amator pytający o to jaki wybrać aparat (co drugi dzień mnie ktoś o to pyta) odnosił się do takich zestawów W 99.9% przypadków nikt z nich nie widział zdjęć z puszek i szkieł o których mowa, a nawet jak widział to i tak nie odróżni :cool:. Dla mnie to są jakieś wirtualne przykłady - co nie znaczy że wydumane.
    Zresztą jak ktoś chce mieć rozmycie to szkoda życia dla takich substytutów i lepiej kupić coś z FF :cool:.
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Miałem kiedyś 35L, ztcp również na dwóch 350D, gdybym nie czytał twoich postów w nex czy pen, zapytałbym czy żartujesz, ale po ich przeczytaniu muszę przyznać, że równasz do innego moda i nie, nie chodzi mi o uliczkę w Pradze, na fotce Muflona.
    Znaczy gdzieś jakiś błąd logiczny widzisz w tym co napisałem?

PS: Nikkorek fajny jest, nie przeczę. Jedno mnie tylko dziwi - czemu Nikon tak nisko go wycenił?

Domyślnie

Nie, po prostu kiedyś się wygłupiłem i spróbowałem 35L na Rebelu bez gripa, było wygodniej niż z 24-70L i walczyłem dzielnie. Cytując Kolekcjonera 35L i Rebel to jakiś wirtualny przykład, prawdopodobnie większość targetu nigdy się nie dowie, że szkło może tyle kosztować a cena Nikkoretki? W tamtych czasach to był szok, podwójny: DX i FX, w sumie taki gratis dla Fatman'ów i początek ostrej walki o klienta środka... szkłami.
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

PS: Nikkorek fajny jest, nie przeczę. Jedno mnie tylko dziwi - czemu Nikon tak nisko go wycenił?
    A co tu wyceniać drogo? 35DX jest przeciętny mechanicznie, Af ma wolnawy, brak jakichkolwiek bajerów typu skala ostrości, przy dużym popycie można sprzedawać tanio.
    600D | X-M1

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie, po prostu kiedyś się wygłupiłem i spróbowałem 35L na Rebelu bez gripa, było wygodniej niż z 24-70L i walczyłem dzielnie. Cytując Kolekcjonera 35L i Rebel to jakiś wirtualny przykład, prawdopodobnie większość targetu nigdy się nie dowie, że szkło może tyle kosztować a cena Nikkoretki? W tamtych czasach to był szok, podwójny: DX i FX, w sumie taki gratis dla Fatman'ów i początek ostrej walki o klienta środka... szkłami.
    No jasne, ale crop to nie tylko rebele. Poza tym podałem DWA przykłady. Ja mam ten tańszy i patrząc przez pryzmat ceny - chwalę sobie.

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    A co tu wyceniać drogo? 35DX jest przeciętny mechanicznie, Af ma wolnawy, brak jakichkolwiek bajerów typu skala ostrości, przy dużym popycie można sprzedawać tanio.
    Bo można? Ten lens schodziłby dalej jak woda za cenę 2x wyższą.

Uprawnienia umieszczania postów