Pokaż wyniki od 1 do 10 z 156

Wątek: Kosmiczny problem z 70-200L I

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Facet mógł zajrzeć do paczki dosłownie na kilka sek ( ze 3min by je rozpakowywał bo było tak owinięte bąblami, że sam bym się męczył) i zobaczyłby tam uszkodzony tulipan - z miejsca ma powód do spisania protokołu, że zawartość jest uszkodzona. Ja jeszcze nie trafiłem na kuriera, który nie poczekałby tych 2min na sprawdzenie czy w środku wszystko ok.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Jest uszkodzone. Czyli niezgodne z opisem. I czasami może to jednak irytować.
    Jak to traktować w sytuacji kiedy szkło wyjechało zgodne z opisem a dotarło wiadomo jakie?

No i teraz kolejne rewelacje od kupującego.

"Ale tak jak pisałem wcześniej, nie mam na razie gotówki i czasu aby dokonać naprawy.
    Jeśli nie wierzy mi Pan, że otrzymałem obiektyw uszkodzony, to tak się składa, że mam nagrany film z jego rozpakowywania.
    Jeśli wiec nie zgadza się Pan na moje warunki, to będę zmuszony na skorzystanie z programu ochrony kupujących, co wiąże się z tego co mi wiadomo, ze zgłoszeniem na policję (co uważam, że jest zupełnie bez sensu, ale taki jest wymóg serwisu allegro).
    A jeśli to nie poskutkuje, to jedyna możliwość jaka mi pozostanie, to spotkanie się w sądzie, gdzie bez problemu udowodnię, że otrzymałem obiektyw uszkodzony a Pan nie dołożył należytej staranności przy nadaniu paczki."

Nagle po ponad tygodniu pojawia się filmik z rozpakowywania paczki. Nagle bez problemu może mi udowodnić, że ''źle nadałem paczkę''... paranoja...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Nagle po ponad tygodniu pojawia się filmik z rozpakowywania paczki. Nagle bez problemu może mi udowodnić, że ''źle nadałem paczkę''... paranoja...
    Wiesz co.
    Spokojnie nie rób nic pochopnie.

W ten sposób nie udowodni Ci winy bo wymagana jest ekspertyza w takich przypadkach.
    Czemu jak np powstaje szkoda samochodu z winy innego użytkownika drogi(odszkodowanie z polisy oc sprawcy) i tak przyjeżdża ekspert na oględziny i mimo podpisanego przyznania się do winy sprawcy może on się wywinąć?
    Zawsze ubezpieczyciel dzwoni i się pyta.
    Dopiero protokół policyjny jest odpowiednim zaświadczeniem.

Ale nieważne.Chcę przez to powiedzieć że musi oddac obeiktyw na ekspertyzę lub naprawę.

ROZWIĄZANIE SPRAWY:

jeśli jesteś skłonny pokryć koszty ewentualnej naprawy zażądaj by obiektyw został naprawiony na żytniej i uwaga musisz mieć pokwitowanie naprawy z nr obiektywu itd.

Bez tego nie masz co z nim rozmawiać.

Krótko i stanowczo.
    Pozdro
    L-dorado
    blog

Uprawnienia umieszczania postów