Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: Czy w tym przypadku sredni format ma sens ?

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wlasnie chyba nie bardzo...SF ma kompilacje pod konkretna marke skanera i niestety pod Canona ciezko znalezc...

Skanowanie w 4000dpi daje rade i nie zajmuje jakos mnostwa czasu przy 1 przebiegu Takze daje rade

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    No wlasnie chyba nie bardzo...SF ma kompilacje pod konkretna marke skanera i niestety pod Canona ciezko znalezc...

Skanowanie w 4000dpi daje rade i nie zajmuje jakos mnostwa czasu przy 1 przebiegu Takze daje rade

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
    Chodziło mi o to, że na przykład do CanoScana 9000f dodają Silverfasta SE. Skaner kosztuje 800 zł, a samo oprogramowanie oddzielnie pewnie ze 150eur. A jak chcesz Ai, to na przykład z Plustekami można dorwać.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy SF ma mozliwosc wczytania plikow RAW TIFF, ktore byly wczesniej zeskanowane i odwracanie ich? Czy tylko skan od nowa?

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozumiem doskonale o co Ci chodzi z softem Nie jest to takie proste, moze jak w przyszlosci bede kupowal plaszczaka do sredniego to przy okazji bedzie soft

Czy SF ma mozliwosc wczytania plikow RAW TIFF, ktore byly wczesniej zeskanowane i odwracanie ich? Czy tylko skan od nowa?
    Z tego co widzialem to w samym SF przynajmniej w wersji 6.6 takie opcji nie ma. Jednak SF ma kilka roznych modolow, ktorych ja nie instalowalem i tam sie da.Musisz spojrzec na ich strone jednak ceny odstraszaja SF Ai to ok 400Euro...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Rozumiem doskonale o co Ci chodzi z softem Nie jest to takie proste, moze jak w przyszlosci bede kupowal plaszczaka do sredniego to przy okazji bedzie soft

Z tego co widzialem to w samym SF przynajmniej w wersji 6.6 takie opcji nie ma. Jednak SF ma kilka roznych modolow, ktorych ja nie instalowalem i tam sie da.Musisz spojrzec na ich strone jednak ceny odstraszaja SF Ai to ok 400Euro...
    Tak naprawdę to prawdopodobnie nie potrzebujesz Ai. SE Plus powinno wystarczyć - ma multiexposure
    Porównanie ficzerów TU.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Dokładnie ja używam/używałem SE Plus, ale ze skanerem na kliszę 35mm. Średni skanuję na starym Epson 3170, ale epsona oprogramowanie jest naprawdę dobre i myślę że nie sensu skanować innym. Co do jakości - ja używam Yashici 645MAT - 6x6cm. Czasem jakość zaskoczy, ale przeważnie lepiej i praktyczniej na 5D z jasną stałką.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Dokładnie ja używam/używałem SE Plus, ale ze skanerem na kliszę 35mm. Średni skanuję na starym Epson 3170, ale epsona oprogramowanie jest naprawdę dobre i myślę że nie sensu skanować innym. Co do jakości - ja używam Yashici 645MAT - 6x6cm. Czasem jakość zaskoczy, ale przeważnie lepiej i praktyczniej na 5D z jasną stałką.
    Z tym, że 5D z jasną stałką jest kompletnie pozbawione uroku Yaśki.

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Najczęściej spotykane są obiektywy 3.5/55, w sumie nawet żadnego 2.8 nie kojarzę.
    Ależ są również 2.8:
    http://www.flickr.com/photos/theroad...ream/lightbox/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filharmoniusz Zobacz posta
    Pewnie są Żadna Mamyia w moje ręce nie wpadła, także się w Sekorach nie orientuję.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja SF8 AI dostałem za darmo ze skanerem epson v750. czyli bardzo opłacalnie. bo nie dosc ze soft super to i skaner super.

Cytat Zamieszczone przez sorevell
    Ostatnio poluję na dobry światłomierz w okolicach tysiąca i nie mogę nic trafić...
    nie wiem co uważasz za "dobry", ale ja Sekonic L-358 kupilem za niecałe 1000 zł w sklepie. Moim zdaniem świetna rzecz.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów