Pokaż wyniki od 1 do 10 z 213

Wątek: Oslony przeciwsloneczne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar krzysztofT
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam
    Szukam informacji na temat osłony EW-83J do obiektywu 17-85, wiem, że ta osłona jest dedykowana do 17-55, pasuje także to eLek ale chciałbym upewnić się, zanim zakupie go na allegro do obiektywu 17-85mm będzie do niego pasował, czy mocowanią są takie same, bo winietowania nie powinno być a moja osłona 73b jest już bardzo zużyta. Powiedzcie mi czy ta osłona EW-83J będzie pasowała na obiektyw 17-85mm?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofT Zobacz posta
    Witam
    Szukam informacji na temat osłony EW-83J do obiektywu 17-85, wiem, że ta osłona jest dedykowana do 17-55, pasuje także to eLek ale chciałbym upewnić się, zanim zakupie go na allegro do obiektywu 17-85mm będzie do niego pasował, czy mocowanią są takie same, bo winietowania nie powinno być a moja osłona 73b jest już bardzo zużyta. Powiedzcie mi czy ta osłona EW-83J będzie pasowała na obiektyw 17-85mm?
    A nie można zakupić modelu dedykowanego czyli EW-73B, tylko trzeba kombinować?. Osłona EW-83J jest wyższa i może powodować winietowanie. Poszukaj dobrego zamiennika EW-73B jeśli nie chcesz wydawać kasy na oryginał i po kłopocie.

Uprawnienia umieszczania postów